Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

O «Θρύλος» θα μείνει στα χαρτιά...

17/3/2020

Όνειρο ήταν και πάει... Παρά τις θετικές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στο κοινό κατά την παρουσίασή του, ο «Θρύλος» της Peugeot δεν θα μπει στην γραμμή παραγωγής της Γαλλικής βιομηχανίας. Τελικά, μόνο εμείς το οδηγήσαμε?

Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε στις δηλώσεις του Jean-Philippe Imparato, CEO της Peugeot. Στις πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στο e-Legend concept, που είχαμε οδηγήσει αποκλειστικά πριν μερικούς μήνες, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να μπει στην γραμμή παραγωγής.

Ο αρχικός ενθουσιασμός που προκάλεσε η παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2018, δεν ήταν αρκετός για να βάλουν σε σοβαρές σκέψεις την βιομηχανία της Peugeot, και έτσι το e-Legend θα παραμείνει ένα concept που ελάχιστοι είδαν και θαύμασαν από κοντά.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως ο «Θρύλος» δεν μπορεί να μπει στην παραγωγή αυτή την περίοδο. «Κατά τη στιγμή της ενεργειακής μετάβασης στην οποία βρίσκεται η αυτοκινητοβιομηχανία, το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού οχήματος που θα κοστίζει πάνω από 1 εκατομύριο ευρώ δεν είναι λογικό», εξήγησε.

Τα πρώτα δείγματα για το μέλλον του «Θρύλου» ήταν εμφανή από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν το αφεντικό της Peugeot δεν ήταν αισιόδοξο για την μαζική παραγωγή του αυτοκινήτου. «Η παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου θα κοστίσει 250 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορώ να δεσμεύσω 250 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό το μοντέλο αυτή την στιγμή».

Τουλάχιστον προς το παρόν δεν θα δούμε στους δημόσιους δρόμους, το μοντέλο που αντλεί την σχεδίαση του από το παλιότερο 504 Coupe, που σχεδιάστηκε το μακρινό 1960 από τη συνεργασία της γαλλικής μάρκας με την Pininfarina. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις