Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Όμιλος VW: «Μαχαίρι» στο 60% των οχημάτων με κινητήρες καύσης

Όμιλος VW: «Μαχαίρι» στο 60% των οχημάτων με κινητήρες καύσης

7/4/2022

Το Volkswagen Group θα διακόψει το 60% των αυτοκίνητων της με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη έως το 2030, κάτι το οποίο συνδέεται άμεσα με την ηλεκτροκίνηση αλλά και την προσέγγιση των Γερμανών στις παγκόσμιες αγορές.

Αλλάζει νοοτροπία το VW Group

Όσο και να μην θέλουν αρκετοί να το δεχτούν, η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ οι περισσότερες εταιρείες έχουν «δει» ευκαιρίες κερδοφορίες μέσα από αυτήν. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι της Volkswagen θα ακολουθήσουν μία διαφορετική στρατηγική στην ευρωπαϊκή αγορά για τα χρόνια που έρχονται .

«Ψαλίδι» για το 60% των βενζινοκίνητων-diesel

Το VW Group έχει κάνει γνωστή τη θέση του πως θα επικεντρωθεί στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των πωλήσεων, κάνοντας τη γκάμα των μοντέλων των εταιρειών του ομίλου, πλήρως ηλεκτρική. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως, ο Όμιλος Volkswagen θα «ψαλιδίσει» το 60% των μοντέλων του με κινητήρα καύσης μέχρι το τέλος της δεκαετίας, πουλώντας έτσι πολύ λιγότερα αυτοκίνητα συνολικά, αλλά «φέρνοντας» περισσότερα έσοδα με την παραγωγή πιο κερδοφόρων premium οχημάτων.

«Δεν επικεντρωνόμαστε στον όγκο πωλήσεων»

Τα νέα έρχονται από την εφημερίδα Financial Times και τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομικών του Ομίλου, Arno Antlitz, τονίζοντας πως «Ο βασικός στόχος δεν είναι η ανάπτυξη». Παράλληλα, επιχειρηματολόγησε τα λεγόμενά του: «Είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι στην ποιότητα και στα περιθώρια κέρδους, παρά στον όγκο και το μερίδιο αγοράς». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ότι ο Όμιλος θα μειώσει την πάνω από 100 μοντέλα γκάμα των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της, ειδικά για την Ευρώπη μέσα στα επόμενα 8 χρόνια.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε