Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Opel Manta GSe ElektroMOD: Το παρελθόν εξηλεκτρίστηκε

19/5/2021

Με εμφάνιση του 1970 και τεχνολογία του 2021, το Opel Manta GSe ElektroMOD είναι η μοντέρνα αναβίωση του θρυλικού Manta, που κατασκευάστηκε σε 1 αντίτυπο. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας 147 ίππων.

Η Opel αποκάλυψε το Manta GSe ElektroMOD σε όλη του τη δόξα, δείχνοντας πως το παρελθόν μπορεί να «παντρευτεί» με το μέλλον, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Το αυτοκίνητο βασίζεται στο Manta 1ης γενιάς, το οποίο έχει αναπαλαιωθεί ενώ ταυτόχρονα είναι εκμοντερνισμένο με τεχνολογία από το παρόν, μία διαδικασία που ονομάζεται «restomod».

Βαμμένο σε κίτρινο χρώμα με μαύρο καπό, μία εμβληματική διχρωμία η οποία κραυγάζει «70s» από μακριά, το Manta του 2021 έχει νέο πρόβολο, τον οποίον κοσμεί το ονομαζόμενο «Pixel Vizor». Ουσιαστικά αυτό είναι μία LED οθόνη, που προβάλλει μηνύματα, μεταξύ των οποίων «my German heart has been ELEKTRified», δηλαδή «η γερμανική καρδιά μου έχει εξηλεκτριστεί», προδίδοντας τι κρύβεται κάτω από το καπό. Τα εμπρός φανάρια είναι γωνιώδη, παραπέμποντας στο Mokka, οι σχεδιαστές του οποίου είχαν ως πηγή έμπνευσης το θρυλικό Manta.



Χαμηλότερα βρίσκεται ένα spoiler, το οποίο προσθέτει τον απαιτούμενο δυναμισμό, ενισχύοντας τον retro χαρακτήρα του Opel, και οι προφυλακτήρες λείπουν, φέρνοντας αναμνήσεις από τα βελτιωμένα μοντέλα της εποχής.
Οι θόλοι των τροχών είναι διακριτικά επανασχεδιασμένοι, προκειμένου να χωρέσουν τους τροχούς 17 ιντσών της Ronal, ενώ τα πίσω φώτα έχουν αντικατασταθεί από τρισδιάστατα LED.

Το τεχνολογικό, μοντέρνο στοιχείο συνεχίζεται και στο εσωτερικό του Opel Manta GSe ElektroMOD. Πίσω από το θρυλικό τριάκτινο τιμόνι της Petri που γνωρίσαμε στις Ascona και Manta SR, το οποίο έχει πλέον μαύρο χρώμα και κίτρινη, αγωνιστική ρίγα στη θέση 12:00, βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό έχει τοποθετηθεί με κλίση προς τον οδηγό η οθόνη 10 ιντσών για το infotainment. Τα καθίσματα είναι bucket, και η οροφή διαθέτει επένδυση από μαύρη alcantara. Τέλος, το ηχοσύστημα είναι της Marshall.



Η αναβάθμιση στο εξωτερικό και την καμπίνα του ιδιαίτερου Opel Manta συνάδει με τον κινητήρα που βρίσκεται κάτω από το μακρύ καπό του μοντέλου. Το θερμικό μηχανικό σύνολο έδωσε τη θέση του σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ 147 ίππων και 225Nm ροπής, το οποίο συνεργάζεται με το αυθεντικό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων. Πίσω στη δεκαετία του 1970, η κορυφαία έκδοση του ποθητού «σαλαχιού» ήταν η GT/E, η οποία απέδιδε 105 ίππους από τον CIH κινητήρα 1,9 λίτρου.

Χάρη στη μπαταρία 31kWh, το Opel Manta GSe ElektroMOD έχει αυτονομία 200km, ενώ, όπως τα μοντέρνα ηλεκτρικά μοντέλα με σήμα τον Κεραυνό, διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Η εταιρεία δήλωσε πως δεν θα κατασκευάσει περισσότερα αντίτυπα, και έτσι το επίσημα εξηλεκτρισμένο Manta θα παραμείνει μοναδικό. Παράλληλα, η Opel έχει σκοπό να δημιουργήσει και άλλες αντίστοιχες restomod κατασκευές, ενώ στο πλάνο της είναι η παραγωγή μίας ηλεκτρικής, hot hatch έκδοσης του Corsa-e.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις