Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέα Mercedes GLE

23/5/2019

Επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης στη γκάμα της νέας GLE προχώρησε η Mercedes. Η νέα GLE 580, έρχεται εξοπλισμένη με V8 κινητήρα και ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ..

Πριν από περίπου 20 ημέρες σας είχαμε γνωστοποιήσει την πρόθεση της Mercedes να εισάγει μία νέα έκδοση στη τρέχουσα γκάμα της νέας GLE και σήμερα η πρόθεση έγινε πράξη με τη νέα Mercedes GLE 580 να προστίθεται στη γκάμα του γερμανικού SUV.



Η νέα GLE λοιπόν έρχεται για να «καθίσει» πάνω από τις GLE 450 και GLE 53. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς είναι εξοπλισμένη με των 4,0 λίτρων V8 κινητήρα ο οποίος προσφέρει 490 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ το σύστημα EQ Boost της μάρκα που ενσωματώνει μία μικρή γεννήτρια προσθέτει 22 ίππους και 249 Nm ροπής στον κινητήρα για σύντομα χρονικά διαστήματα.


 
Στο εσωτερικό υπάρχουν οι γνωστές ανέσεις του μοντέλου. Δύο οθόνες 12,3 ιντσών είναι παρούσες, με τη μία να αποτελεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ η δεύτερη φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX. Μάλιστα στη νέα έκδοση το σύστημα MBUX είναι ενημερωμένο με την εφαρμογή MBUX Interior Assistant. Πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν διάφορες επιλογές εσωτερικών επενδύσεων και υλικών, εξωτερικά διακοσμητικά χαρακτηριστικά AMG Line και ζάντες 22 ιντσών.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα GLE 580 θα φτάσει στις αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του τρέχοντος έτους με το κόστος απόκτησης να ξεκινά από  76.800 δολάρια (περίπου 68.750 ευρώ). Τέλος να σημειωθεί πως δεν έχει γνωστό αν η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφερθεί στην ευρωπαϊκή και κατ επέκταση στην ελληνική αγορά.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις