Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέο Toyota Yaris hatchback (+video)

Διαβάστηκε από 7076 αναγνώστες - 16/4/2019

Το ολοκαίνουργιο Toyota Yaris hatchback θα παρουσιαστεί επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, αλλά ήδη έχουμε ένα special video review, με πλήρη ανάλυση των χαρακτηριστικών του.

Το νέο Yaris έρχεται με μία μεγάλη εξάγωνη γρίλια, η οποία συνδυάζει το μαύρο με μεταλλικά χαρακτηριστικά, ενώ στο κάτω μέρος τα στρογγυλά προβολάκια (φώτα ομίχλης), με τη καμπυλόγραμμη χρωμιωμένη γραμμή σχηματίζουν «χαμόγελο». Έπειτα, πλήρως ανασχεδιασμένα είναι τα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, ανάμεσα στα οποία το logo της μάρκας πλαισιώνεται από έναν λεπτό αεραγωγό που έχει πάρει θέση στον πρόβολο. Πηγαίνοντας προς τα πίσω παρατηρεί κανείς τις ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, και μια απαλή νεύρωση στο κάτω άκρο των θυρών που «δένει» αρμονικά με τις καμπύλες του αμαξώματος. Πίσω, το μοτίβο γίνεται κάπως πιο επίπεδο με τα σχεδόν τριγωνικά φώτα να ξεχωρίζουν.
 

 
Σε επίπεδο μηχανικής, η δομή του αμαξώματος αποτελείται από 65% χάλυβα υπερυψηλού εφελκυσμού και βασίζεται σε ένα μονοκόμματο πλαίσιο, χρησιμοποιώντας ευθείες δοκούς όπου είναι δυνατόν για μέγιστη αντοχή. Το μήκος του νέου αμερικάνικου Yaris ορίζεται στα 4.104 χλστ., ενώ άξια αναφοράς είναι η χωρητικότητα του διαμερίσματος των αποσκευών που αγγίζει τα 450 λίτρα σύμφωνα με του Ιάπωνες, μια επίδοση που για τις αγορές της Ευρώπης μπαίνει στις τάξεις των ευρύχωρων μικρομεσαίων-οικογενειακών μοντέλων. Τονίζουμε πως, υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα τυπογραφικού λάθος σε αυτό το πεδίο όμως, αυτό αναφέρεται.
 
 
Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος infotainment, που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, με τον πιεζοπεριστροφικό διακόπτη για το χειρισμό να εδρεύει στην κονσόλα ανάμεσα στα δύο μπροστά καθίσματα. Από εκεί και πέρα, παρατηρούμε ένα τριάκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, αναλογικό πίνακα οργάνων, στρογγυλούς αεραγωγούς και ένα πλούσιο χώρο για μικροαντικείμενα μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων. Η γεμάτη φαρέτρα του, από πλήθος τεχνολογιών ασφάλειας για την αποφυγή ατυχημάτων, περιλαμβανει: σύστημα προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης (Pre-collision Safety system), ABS, σύστημα ηλεκτρονικής κατανομής φρένων (EBD), σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματο (BA) και σύστημα παράκαμψης φρένων (BOS), σύστημα ελέγχου ευστάθειας (DSC), σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) κ.α.
   
Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως, τα στελέχη της Toyota Αμερικής δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, όπως όλα δείχνουν, στον 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα σε έκδοση ισχύος 106 ίππων, αντί των 111 της Ευρώπης με τον οποίο κυκλοφορεί η υπάρχουσα γενιά και στη χώρα μας. Το μηχανικό σύνολο ολοκληρώνεται με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με μετατροπέα ροπής, με το Iαπωνικό στρατόπεδο να υπόσχεται ταχύτερες αλλαγές, μειωμένη κατανάλωση και μειωμένα επίπεδα θορύβου μέσα στην καμπίνα. Σημειώνουμε επίσης πως, το νέο Yaris έχει για πρώτη φορά οδηγικό προφίλ Sport που αλλάζει την απόκριση του γκαζιού και την οδική συμπεριφορά γενικότερα.
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις