Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Nέο μοντέλο Ford Kuga

3/4/2019

Το νέο μοντέλο Ford Kuga αποκάλυψε η βιομηχανία στην Ολλανδία, προσφέροντας το αυτοκίνητο, με 3 διαφορετικές υβριδικές εκδόσεις. Διάβαστε όλες τις λεπτομέρειες της παρουσίασης.

Στην παρουσίαση του νέου μοντέλου προχώρησε πριν από λίγο η Ford προσφέροντας στο πιο δημοφιλές SUV της γκάμας της εντελώς νέα εμφάνιση, περισσότερους χώρους, μεγαλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό και τρεις υβριδικές επιλογές στην παλέτα των μηχανικών του συνόλων, γεγονός που κάνει το νέο αυτοκίνητο, πραγματικα εξαιρετικό.



Το τρίτης γενιάς Κuga βασίζεται πάνω στην C2 πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το νέο Focus και σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι μακρύτερο (κατά 89 χλστ), πιο πλατύ (κατά 44 χλστ.) και επωφελείται από το μεγαλύτερο μεταξόνιο (κατά 20 χλστ). Η νέα πλατφόρμα το κάνει πιο στιβαρό κατά 10% αλλά και ελαφρύτερο κατά 90 κιλά σε σχέση με πριν, ενώ η Ford υπόσχεται ότι χάρη στις μεγαλύτερες διαστάσεις του οι επιβάτες, τόσο εμπρός όσο και πίσω θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη άνεση.



Μάλιστα, η εταιρεία κάνει λόγο πως, αν και η νέα γενιά έχει μικρότερο ύψος κατά 20 χιλιοστά, οι επιβάτες θα έχουν περισσότερο χώρο για τα κεφάλια τους κατά 13 χλστ. στις εμπρός θέσεις και κατά 35 χλστ στις πίσω. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, η Ford δεν έχει ανακοινώνει το ακριβές νούμερο, υπόσχεται όμως ότι είναι κατά 67 λίτρα μεγαλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δίπλα στα μοτέρ εσωτερικής καύσης, η Ford θα προσφέρει το νέο μοντέλο Kuga τόσο ως plug-in υβριδικό όσο και σε υβριδική και ήπια υβριδική έκδοση. Ξεκινώντας με τις «παραδοσιακές» επιλογές, το νέο Kuga θα προσφέρεται στην βενζίνη με τον 1.500άρη EcoBoost σε δύο εκδόσεις 120 και 150 ίππων και στο diesel με τον 1,5 λτ. ΕcoBlue των 120 ίππων και τον 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 190 ίππων. Όλες οι επιλογές θα συνεργάζονται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό είτε με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της μάρκας. Προαιρετικά θα προσφέρεται το σύστημα τετρακίνησης για το αυτοκίνητο.



Τώρα, όσον αφορά τις νέες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, το νέο Ford Kuga στην plug-In hybrid έκδοση θα αντλεί την ισχύ του μέσα από έναν συνδυασμό ενός 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία λιθίου 14,4 kWh συνολικής απόδοσης 225 ίπων με ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χλμ. Έπειτα, η υβριδική αυτοφορτιζόμενη επιλογή θα συνδυάζει τον παραπάνω κινητήρα βενζίνης των 2,5 λίτρων με  ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια, μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματο σύστημα κατανομής της ροπής ενώ τέλος, η EcoBlue Hybrid ήπια υβριδική έκδοση θα συνδυάζει το 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων της μάρκας με το ηλεκτρικό σύστημα των 48Volt.



Και μέσα στην καμπίνα ωστόσο το νέο Kuga θα προσφέρει μεγάλο τεχνολογικό εξοπλισμό στον οδηγό και στους επιβάτες. Το παρών δίνει το γνωστό πολυλειτουργικό τιμόνι της Ford αλλά και ο περιστροφικός επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου που συναντήσαμε στο νέο Focus, ενώ στο κέντρο της κονσόλας βρίσκουμε μια οθόνη αφής 8 ιντσών για την υποστήριξη του SYNC3 συστήματος ψυχαγωγίας και στον πίνακα οργάνων μια LCD οθόνη 12,3 ιντσών υψηλής ευκρίνειας.



Στην νέα του γενιά, το SUV  θα εξοπλίζεται ακόμη με το σύστημα FordPass Connect που προσφέρει την δυνατότητα να συνδεθούν στο wi-fi του αυτοκινήτου έως και 10 συσκευές, το νέο B&O σύστημα ήχου αποτελούμενο από 10 ηχεία, Head-up Display, ασύρματη φόρτιση του κινητού, αλλά και πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας όπως σύστημα διατήρησης λωρίδας, ανίχνευση τυφλών σημείων, cruise control, το σύστημα Active Noise Control για την καλύτερη δυνατή απομόνωση των ανεπιθύμητων ήχων μέσα στην καμπίνα και πολλά άλλα.

Όπως και προηγουμένως, το Kuga θα προσφέρεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Τrend, Titanium, ST-Line και Vignale.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις