ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Toyota APM (Accessible People Mover)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/7/2019

Το 2020 οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διοργανωθούν στην Ιαπωνία και η Toyota έχει αναλάβει τις μετακινήσεις αθλητών και παραγόντων. Σήμερα σας παρουσιάζουμε το πρώτο όχημα μικρών αποστάσεων που δημιούργησε η βιομηχανία με ονομασία Toyota APM.

 
   
Το πρώτο όχημα της Toyota που σχεδιάστηκε για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο πρόκειται για ένα «αυτοκινητάκι του γκολφ». Ωστόσο δε θα έχει τη μορφή του διθέσιου μικρού οχήματος την οποία έχουμε συνηθίσει. Σύμφωνα με τη μάρκα το μοντέλο που βλέπετε στις εικόνες πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό, χωρίς πόρτες όχημα με τρεις σειρές καθισμάτων και ικανότητα να μεταφέρει πέντε επιβάτες συν τον οδηγό.
 
Η ιαπωνική φίρμα δίνει στο όχημα την ονομασία APM (Accessible People Mover) και αναφέρει πως πρόκειται να κατασκευάσει 200 τέτοια οχήματα που θα επιφορτιστούν με τη μεταφορά του προσωπικού, των αθλητών και των επισκεπτών με ειδικές ανάγκες που θα βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα τα οχήματα θα είναι διαθέσιμα και στους Παραολυμπιακούς που θα ακολουθήσουν ένα μήνα αργότερα.


 
Το APM έχει αυτονομία 100 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 19 χλμ./ώρα. Το όχημα είναι επίσης ευέλικτο. Τα καθίσματα μπορούν να αναδιαμορφωθούν για να φιλοξενήσουν ένα φορείο για τραυματίες αθλητές ή αναπηρικές καρέκλες. Για την τελευταία περίπτωση έχει προβλεφθεί μια ράμπα για να κάνει εύκολη την πρόσβαση.
 
Όπως προαναφέραμε αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά οχημάτων που θα κατασκευάσει η Toyota για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη. Μάλιστα το γεγονός πως η φίρμα είναι ένας εκ των μεγαλύτερων χορηγών της διοργάνωσης και ο επίσημος «εταίρος κινητικότητας» των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, έχουν κάνει τους ανθρώπους της Toyota να εργάζονται πυρετωδώς.
 
 

Tags: TOYOTA

Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων