Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To δικό του παγκόσμιο ρεκόρ κατέρριψε το Golf της Boba.

Παγκόσμιο ρεκόρ από ένα VW Golf Mk2

13/1/2020

Χωρίς αντίπαλο παίζει στην κατηγορία των τετρακίνητων VW με DSG κιβώτιο, αφού λίγους μήνες μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε στο 400άρι με χρόνο 8,76 δευτερόλεπτα, κατάφερε να κατεβάσει το χρόνο στα 8,47 δλ με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 269 χλμ./ώρα.

Το Golf έχει εξοπλιστεί με ένα ειδικά προσαρμοσμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG που μπορεί και ελέγχει με ευκολία το αρκετά αναβαθμισμένο 2λιτρο μοτέρ αυτού εδώ του αυτοκινήτου που με την σειρά του έχει εξοπλιστεί με νέο turbo από την Extreme Tuners και νέες κεφαλές κυλίνδρων από την NG-Motorsports. Πληροφορίες σχετικά με την ιπποδύναμη δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο πηγές κοντά στον οίκο Boba Motoring αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, η ισχύς ξεπερνά τα 1.200 άλογα και η ροπή υπολογίζεται στα 1.094 Νm.
 
Το βάρος του αυτοκινήτου έχει ανακοινωθεί πως φτάνει τα 1.220 κιλά, είναι αρκετά ελαφρύ δηλαδή αν αναλογιστεί κανείς πως έχει πάνω του σύστημα τετρακίνησης. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η μέγιστη τελική του ταχύτητα μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει τα 340 χλμ./ώρα.

Δείτε το video από το νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις