Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Peugeot 208 = Ο Έρωτας! (+video)

Διαβάστηκε από 12028 αναγνώστες - 8/10/2019

Το νέο 208 έχει προκαλέσει ενθουσιασμό σε όλους τους fan της Γαλλικής βιομηχανίας και ήδη πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για τον «δολοφόνο» του Renault Clio 5. Δες πρώτος το video που θα σε κάνει να ερωτευτείς σαν την πρώτη σου φορά!

Το νέο μοντέλο λαμβάνει χαρακτηριστικά προεξεχόντων «χαυλιοδόντων» που έχουν πάρει θέση στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα κάτω από τα φωτιστικά σώματα. Η φίρμα έχει εξοπλίσει το νέο 208 με LED φώτα, ενώ μέρος του εξοπλισμού είναι οι ζάντες που φτάνουν μέχρι και τις 17 ίντσες, όπως και μία μαύρη που δημιουργεί αντίθεση με το χρώμα του υπόλοιπους αμαξώματος. Από κει και πέρα όπως στο μπροστά, έτσι και στο πίσω μέρος το λογότυπο της εταιρείας συνδυάζεται με την ονομασία ολογράφως, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι εγκατεστημένα σε ένα μαύρο πλαίσιο που συμβάλει και αυτό με τη σειρά του στο χαρακτηριστικό της αντίθεσης.


 
Στο εσωτερικό το νέο μοντέλο έρχεται με το i-Cockpit της Peugeot. Τοποθετημένος ψηλά, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων συνδυάζεται με μία οθόνη αφής που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, η οποία διατίθεται σε μεγέθη 5, 7 και 10 ιντσών. Οι γυαλιστερές μαύρες επιφάνειες συνδυάζονται με «πινελιές» από ανθρακονήματα, ενώ το σπορ τιμόνι με τη χαρακτηριστική επίπεδη σχεδίαση πάνω και κάτω δίνει και αυτό το παρόν. Η μετάβαση του μοντέλου από την παλιά πλατφόρμα PF1 στη νέα Common Modular Platform (CMP) επέτρεψε στους μηχανικούς της Peugeot να αφαιρέσουν 30 κιλά από το 208.



Το μοντέλο θα εφοδιαστεί με ένα τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων και με ένα τετρακύλινδρο ντίζελ μοτέρ 1,5 λίτρων. Η μονάδα της βενζίνης θα προσφέρει ισχύ 75, 100 και 130 ίππων. Η πρώτη επιλογή θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, η δεύτερη με εξάρι χειροκίνητο ή 8άρι αυτόματο και η τρίτη αποκλειστικά με το 8άρι αυτόματο. Ο ντίζελ κινητήρας θα προσφέρει 100 ίππους και έρχεται μόνο με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Για πρώτη φορά η μάρκα προσφέρει στο 208 και μία ηλεκτρική επιλογή. Ο λόγος για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό e-208 που έρχεται με ισχύ 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Τέλος να σημειωθεί πως η Peugeot θα προσφέρει το νέο 208 στις εκδόσεις Access, Active, Allure, GT Line και GT, καθώς και στην ηλεκτρική έκδοση e-208 με μηδενικές εκπομπές ρύπων.  
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις