Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Peugeot 308: Θα δούμε ηλεκτρική, αλλά όχι PSE έκδοση

6/4/2021

Έμφαση στην ηλεκτροκίνηση δίνει η Peugeot, που έχει στα σκαριά μία EV έκδοση του 308, ενώ παράλληλα η πιθανότητα να δούμε κάποιο γρήγορο, PSE μοντέλο είναι μικρή, αφού η εταιρεία θεωρεί πως το μερίδιο αγοράς αυτής της κατηγορίας μειώνεται.

Το νέο Peugeot 308 θα διατίθεται αρχικά με 2 plug-in υβριδικά μηχανικά σύνολα, παράλληλα με τις εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η εταιρεία, που πλέον ανήκει στον όμιλο Stellantis, ετοιμάζει μία mild hybrid εκδοχή του μοντέλου, καθώς και μία αμιγώς ηλεκτρική, έχοντας ως σκοπό να προσφέρει «στους πελάτες τη δύναμη της επιλογής», όπως δήλωσε ο επικεφαλής προϊόντων Jerome Micheron, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως «η αγορά εξελίσσεται πολύ γρήγορα, και θέλουμε να έχουμε τις σωστές απαντήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηλεκτρικό Peugeot 308, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2, θα χρησιμοποιεί το μοτέρ των 136 ίππων που κινεί τις EV εκδόσεις του Peugeot Traveller και του Opel Vivaro. Η ροπή είναι 260Nm, και τα συγκεκριμένα μοντέλα διαθέτουν μπαταρίες 50kW και 75kW.



Περνώντας στην κατηγορία των hot hatchbacks, υπάρχει πιθανότητα να μην δούμε κάποιο γρήγορο 308 PSE, αφού η εταιρεία θεωρεί πως ένα τέτοιο όχημα δεν θα είναι ιδιαίτερα βιώσιμο, λόγω αυστηρών κανονισμών ρύπων και μικρού μεριδίου αγοράς.

Ο κ. Micheron ανέφερε σχετικά την «καυτή» έκδοση πως «ακόμα βρίσκεται υπό εξέταση, αλλά η αγορά μειώνεται σημαντικά. Σκεφτόμαστε ορισμένες επιλογές για προϊόντα PSE, αλλά σήμερα δεν βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για κάποιον πολύ ισχυρό κινητήρα, και όταν βλέπουμε τους κανονισμούς για εκπομπές CO2 και τους περιορισμούς που έχουν, δεν είμαστε σίγουροι πως αυτή είναι η κατάλληλη βάση για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων».

Παρόλα αυτά, το γρήγορο τμήμα της Peugeot θα επεκτείνει σύντομα τη γκάμα του με άλλο ένα «καυτό» μοντέλο. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε πως θα συνδυάζει τις επιδόσεις με τους χαμηλούς ρύπους και θα προσφέρει ένα νέο επίπεδο οδηγικής απόλαυσης.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις