Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Peugeot 408: Δυναμικό από όπου και να το κοιτάξεις
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 408: Δυναμικό από όπου και να το κοιτάξεις

Διαβάστηκε από 19288 αναγνώστες - 22/6/2022

Το νέο PEUGEOT 408 είναι απροσδόκητο γιατί είναι διαφορετικό. Είναι το πρώτο στο είδος του, τόσο στην ιστορία της ίδιας της μάρκας όσο και στην αγορά αυτοκινήτου συνολικά. Με το νέο 408, η PEUGEOT επιδεικνύει τη δημιουργικότητα των ομάδων της, προσφέροντας ένα νέο αμάξωμα «fastback» στην κορυφή του segment C. Αυτό το PEUGEOT της νέας εποχής, διαθέτει σιλουέτα αιλουροειδούς, μοναδική γοητεία, και μηχανολογική τελειότητα, εστιάζοντας στην οικονομία και την έξυπνη ηλεκτροκίνηση, καθώς και τις συγκινήσεις που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής,τόσο στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης όσο και στην ευκολία χρήσης.

Peugeot 408: Απροσδόκητη εμφάνιση

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ.Το PEUGEOT 408 ξεχωρίζει πρώτα από όλα για τη δυναμική «fastback» σιλουέτα του και το απαράμιλλο στυλ του, αλλά και για το βαθμό που προκαλείτη ρήξη με το κατεστημένο. Η χαρακτηριστική εμφάνιση αιλουροειδούς είναι στοιχείο που διακρίνει πλέον τα μοντέλα της μάρκας. Οι γραμμές του είναι έντονες, η μάσκα είναι στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα για να συνδυάζεται τέλεια με το μπροστινό μέρος, και κοσμείται από το νέο σήμα της PEUGEOT με την κεφαλή του λέοντα. Το ανεστραμμένο σχήμα του πίσω προφυλακτήρα δίνει στο προφίλ μια έντονη προσωπικότητα. Το νέο PEUGEOT 408 δείχνει να πατά αποφασιστικά σε τροχούς διαμέτρου 720 mm, και οι εμβληματικές ζάντες των 20 ιντσών,παρουσιάζουνένα ανατρεπτικό γεωμετρικό σχέδιο. Μπροστά, η φωτιστική υπογραφή με τους γνωστούς πλέον «κυνόδοντες», εντάσσει ιδανικά το 408 στην οικογένεια της PEUGEOT, το ίδιο επίσηςκαι τα πίσω φώτα LED με τις τρεις «νυχιές».
 
Με μήκος 4.69μ, και με το μακρύ μεταξόνιο που φτάνει τα 2.79μ., το νέο PEUGEOT 408 προσφέρει αξιοζήλευτη άνεση στους επιβάτες του πίσω καθίσματος, γεγονός που πιστοποιείται από τα 188χλστ. της απόστασης που διαθέτουν για τα πόδια τους. Με το ίδιο σκεπτικό, το ίδιο γενναιόδωρες είναι και οι διαστάσεις του χώρου των αποσκευών που προσφέρει συνολική χωρητικότητα 536λίτρα, τιμή η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 1.611 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Το νέο PEUGEOT 408 έχει ύψος 1.48μ.και ξεχωρίζει για τη λεπτή και σμιλευμένη του σιλουέτα, η οποία συμβάλλει καθοριστικά και στη βελτίωση της αεροδυναμικής του απόδοσης.


 
Τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες του, το PEUGEOT 408 προσφέρει την τελευταία γενιά του PEUGEOT i-Cockpit®, που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το μικρής διαμέτρου τιμόνι του, και συμβάλλει και αυτό στην εξασφάλιση της οδηγικής απόλαυσης και τηςαπόλυτα ελεγχόμενης ευελιξίας.
 

Στο εσωτερικό και ειδικότερα στη θέση οδήγησης δίνεται έμφαση στην ποιότητα και στη συνδεσιμότητα, καθώς διατίθενται οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες που κάνουν την εμπειρία οδήγησης περισσότερο διαισθητική και πιο διαδραστική.
 
Χάρη στη βοήθεια 6 καμερών και 9 ραντάρ, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης παρέχουν στον οδηγό και τους επιβάτες, ηρεμία και ασφάλεια. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Το προσαρμοζόμενο (Adaptive) Cruise Control με λειτουργία Stop & Go,
  • Το σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), που προειδοποιεί για την παρουσία ζώων, πεζών ή ποδηλατών, στην πορεία του αυτοκινήτου, πριν αυτοί φωτιστούν από τις δέσμες των προβολέων του αυτοκινήτου,
  • Έλεγχος τυφλών σημείων μεγάλης εμβέλειας (Long-range blind spot monitoring), 75 μέτρων,
  • Προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Traffic Alert), που προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση.
 
Η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους εφοδιάζεται το νέο PEUGEOT 408 περιλαμβάνει δύο plugin υβριδικές εκδόσεις με 180 και 225 ίππους, και μία βενζινοκίνητη έκδοση με 130 ίππους. Και οι τρεις κινητήρες διατίθενται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο EAT8. Λίγους μήνες μετά, η γκάμα θα συμπληρωθεί και με μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.
 
Η οικονομίααποτέλεσεένα από τα βασικότερα μελήματατων σχεδιαστών του PEUGEOT 408. Η κοινή προσπάθειαστη βελτίωση της αεροδυναμικής, τη μείωση του βάρους (από 1396 κιλά), αλλά καιη εξέλιξη κινητήρων με χαμηλές εκπομπές ρύπων,είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοντέλου που επιτυγχάνει εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση ενέργειας (σε διαδικασία έγκρισης), είτε πρόκειται για τις υβριδικέςτου εκδόσεις, είτεγια τη βενζινοκίνητη έκδοση των 130 ίππων.
 
Το νέο PEUGEOT 408 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2023. Ένα αυτοκίνητο με φιλοδοξίες διεθνούς εμπορικής καριέρας που θα κατασκευάζεται αρχικά για την ευρωπαϊκή αγορά, στη Mulhouse της Γαλλίας, και αμέσως μετά, στο εργοστάσιο του Chengdu για την τοπική αγορά της Κίνας.
 

Η αναζήτηση υπεύθυνης και μοντέρνας ευχαρίστησης: οι πελάτες

Με το νέο 408, η μάρκα PEUGEOT ολοκληρώνει την γκάματης στο ιδιαίτερα στρατηγικόsegment C. Η PEUGEOTκατέχει μία ηγετική θέση σε αυτήν την κατηγορία τα τελευταία χρόνια, χάρηστην επιτυχία των SUV 3008 και 5008, καθώς και τριών γενεών 308 saloon και 308 SW, με το τελευταίο να έχει μόλις κυκλοφορήσει. Το PEUGEOT 408 ολοκληρώνει την γκάματης μάρκας και τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας C.
 
Το νέο PEUGEOT 408 αντανακλά τις αξίες και τις ανησυχίες ενός κοινούιδιαίτερα νεωτεριστικού: δυναμικοί και δικτυωμένοι, αυτοί οι πελάτεςεπιθυμούν να συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν στιγμές απόλαυσης. Αναζητούν την καινοτομία και εκτιμούν τη δημιουργικότητα και την τόλμη νέων συνδυασμών που ξεφεύγουν από τα συμβατικά.
 
Οι περισσότεροι από τους πελάτες του νέου PEUGEOT 408 θα είναι ζευγάρια, τα περισσότερα με δίψα για ζωή, με ή χωρίς παιδιά, που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για προσωπικούς και επαγγελματικούς σκοπούς. Μια πληθώρα αναγκών και επιθυμιών, που πολλές φορέςαλληλοσυμπληρώνονται, τους καθοδηγεί στην επιλογή τους. Κάποιοι επιθυμούν να μετακινηθούν σε μία αγορά ενός μοντέλου του segment C και να αγοράσουν ένα μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο. Άλλοι αναζητούν μία πιο πρωτότυπη εμφάνιση και ένα καινοτόμο σχήμα σε σχέση με ένα compact SUV, το οποίο θεωρούν πολύ συνηθισμένο ή πολύ οικογενειακό. Τέλος, άλλοι εκτιμούν απλώς το επιβλητικό αμάξωμα ενός μεγάλου αυτοκινήτου. Όλοι τους αναζητούν μια πολύ σύγχρονη εμπειρία οδήγησης, είτε για καθημερινή χρήση είτε για μακρινά, άνετα και ήρεμα ταξίδια με συνεπιβάτες.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε