Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Peugeot 408: Ο σφετεριστής του Arkana
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 408: Ο σφετεριστής του Arkana

Διαβάστηκε από 6182 αναγνώστες - 23/12/2021

Το Peugeοt 408 είναι ένα νέο coupe SUV που θα βασίζεται πάνω στο 308 και θα ανταγωνιστεί το Renault Arkana στην κατηγορία SAC, όταν λανσαριστεί στις αγορές το 2022.

H Peugeot μετά την επιτυχία των 2008 και 3008,  ξέρει πόσο ψηλά στις προτιμήσεις του ευρωπαϊκού κοινού βρίσκονται τα SUV της και σύμφωνα με το autoplus.fr, ετοιμάζεται να φέρει ένα νέο μοντέρνο coupe SUV, το οποίο κόντρα στις φήμες που έλεγαν πως θα ονομαστεί 308 Cross ή 4008, θα φέρει το όνομα 408. To 408 αναμένεται να γίνει ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην κατηγορία των Sports Activity Coupe (SAC) απέναντι στο Renault Arkana.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μοντέρνα  καμπίνα με δύο μεγάλες οθόνες

Το νέο 408 θα «πατάει» πάνω στο ολοκαίνουριο 308, με μήκος περίπου 4,5 μέτρα και αρκετά πλούσιους χώρους, με τον coupe σχεδιασμό να μειώνει τον χώρο πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Σε ότι αφορά το εσωτερικό, θα έχει πολλές ομοιότητες με αυτόν του νέου 308, που σημαίνει πως θα είναι κομψό και μοντέρνο με ποιοτικά υλικά κατασκευής. Μάλιστα, θα διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια οθόνη αφής, αμφότερες σε μέγεθος 10 ιντσών τουλάχιστον, που θα ανεβάζουν το τεχνολογικό υπόβαθρο.

Coupe σχεδίαση με crossover χαρακτήρα

Το Peugeot 408 διαθέτει μια ελκυστική εμφάνιση, ενώ δανείζεται τον κομψό πρόβολο του Peugeot 308 που αποτελείται από μία μεγάλη και επιβλητική γρίλια, λεπτά και επιθετικά φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρα με έναν μεγάλο αεραγωγό σε κάθε άκρη του. Σε σχέση με το γαλλικό μικρομεσαίο, το 408 θα ξεχωρίζει εξαιτίας της μεγάλης απόστασης που θα έχει από το έδαφος, τα πλαστικά προστατευτικά σε όλο το αμάξωμα και τους ενισχυμένους θόλους που θα τονίζουν τους ευμεγέθεις τροχούς. Το coupe design θα δώσει μια σπορ πινελιά στο γαλλικό SUV, ενώ θα είναι αρκετά «αιχμηρό» στο πίσω μέρος, με τα μοντέρνα φωτιστικά σώματα και τον σπορ διαχύτη με δύο απολήξεις να κυριαρχούν.

Κινητήρες βενζίνης, diesel και Plug-in απόδοσης έως 225 άλογα

Σχετικά με τους κινητήρες που θα εξοπλιστεί, το 408 αναμένεται να δανειστεί αυτά του νέου 308, με εξαίρεση τον turbo κινητήρα των 1,2 λίτρων στην έκδοση με τα 110 άλογα. Αυτό σημαίνει πως η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει, έναν βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με ισχύ 130 άλογα, πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων με ισχύ 130 άλογα καθώς και δύο Plug-in υβριδικές εκδόσεις. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω ενός αυτόματου 8τάτυχου κιβώτιου, μπαταρία 12,4 kWh και ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει 81 kW και στις δύο περιπτώσεις. Η διαφορά μεταξύ των δύο θα είναι ο βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων που στη μία έκδοση θα προσφέρει 150 ίππους και στην άλλη 180, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τα 180 και 225 άλογα αντίστοιχα.

  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε