Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποια ηλεκτρικά πόλης θα μπουν στη ζωή μας;
23 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια ηλεκτρικά πόλης θα μπουν στη ζωή μας;

Διαβάστηκε από 92699 αναγνώστες - 14/9/2022

Οι εταιρείες εξελίσσουν πυρετωδώς νέα ηλεκτρικά, με πολλά να ανήκουν στην κατηγορία των μικρών πόλης. Βλέπουμε ποια νέα μοντέλα θα αποτελέσουν σύντομα καθημερινό θέαμα στα αστικά κέντρα, με την αυτονομία ορισμένων να ξεπερνά τα 400 χλμ!

Τα νέα ηλεκτρικά πόλης που ετοιμάζουν οι εταιρείες

Μέρα με τη μέρα, η ηλεκτροκίνηση μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας. Χάρη στην τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας από το φρενάρισμα, τα ηλεκτρικά που είναι εστιασμένα για κίνηση στην πόλη είναι ίσως αυτά που συμφέρουν περισσότερο αυτή τη στιγμή, μιας και η μπαταρία τους φορτίζει από το «σταμάτα-ξεκίνα» της πόλης, ενώ παράλληλα είναι πιο προσιτά για αγορά.

Ας δούμε τα πλάνα των αυτοκινητοβιομηχανιών για τα ηλεκτρικά μοντέλα πόλης. Τι ετοιμάζουν οι εταιρείες, και πότε θα δούμε το εκάστοτε όχημα;


 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Abarth: Προ των πυλών το ηλεκτρικό 500e

Ας ξεκινήσουμε από την Abarth, το έμβλημα της οποίας στολίζει τα γρήγορα Fiat. Η εταιρεία έχει ήδη στα σκαριά μία «καυτή» έκδοση του ηλεκτρικού Fiat 500e, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Francois. Το Abarth 500e αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του έτους, ή στην αρχή του 2023. Σύμφωνα με τον κ. Francois, η Abarth θα συνεχίζει να παράγει hot hatches και στην νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη εποχή. Αυτά θα βασίζονται όπως τώρα στα Fiat, αλλά θα είναι πιο ισχυρά και πιο δυναμικά σε εμφάνιση, με spoiler, αεροτομές και άλλες ζάντες.

Alfa Romeo: Ετοιμάζει ηλεκτρικό μικρό SUV

Η Alfa Romeo εξελίσσει πυρετωδώς ένα μικρό SUV μοντέλο, που θα τοποθετείται «κάτω» από την Tonale. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του 2023, και κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα e-CMP του ομίλου Stellantis, όπως τα Opel Corsa-e και το Peugeot e-2008.
Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, παρόλο που δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, περιμένουμε να δούμε περισσότερη ισχύ από τα 134 άλογα του e-2008, καθώς και πιο σπορτίφ στήσιμο, προκειμένου να συμβαδίζει με το προφίλ της Alfa Romeo




BMW: Έτσι φαντάζεται πως θα είναι τα αυτοκίνητα σε 18 χρόνια!

Η BMW παρουσίασε πέρσι το concept car iVision Circular, ένα μοντέλο που αποτελεί προοίμιο των αυτοκινήτων που θα οδηγούμε το 2040, τουλάχιστον όπως το φαντάζονται οι Βαυαροί.

Ο στόχος για την κατασκευή του μικρού hatchback είναι να αποτελείται από 100% ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία θα μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά μετά το τέλος «ζωής» του μοντέλου. Οι κύριες επιφάνειες είναι κατασκευασμένες από ένα μείγμα αλουμινίου και ατσαλιού, ενώ τα χαμηλότερα σημεία του αμαξώματος είναι από πλαστικό. Προκειμένου να μειωθεί η ποσότητα των διαφορετικών εξαρτημάτων, τα λογότυπα της BMW δεν είναι ξεχωριστά σήματα, αλλά είναι χαραγμένα με laser.

Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα μοιάζουν πράγματι τα μοντέλα του 2040 σε αυτό το άκρως φουτουριστικό concept.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε