Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα για το νέο PHEV Toyota Prius με 223 άλογα
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για το νέο PHEV Toyota Prius με 223 άλογα

16/11/2022

Αποκαλύφθηκε η 5η γενιά του Toyota Prius, το οποίο έρχεται στην Ευρώπη αποκλειστικά με Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με 223 ίππους.

Ντεμπούτο για το ολοκαίνουργιο Toyota Prius

Την επίσημη πρεμιέρα του πραγματοποίησε το νέο Toyota Prius. Στην 5η του επανάληψη το μοντέλο έρχεται πιο αποδοτικό από ποτέ και στην Ευρώπη θα προσφέρεται αποκλειστικά με Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, αφού η ιαπωνική φίρμα βρίσκεται σε πορεία εξηλεκτρισμού.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

PHEV με 223 ίππους

Το νέο PHEV σύστημα κίνησης του Prius αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων (148 ίππων) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ (160 ίππων). Το νέο Plug-in υβριδικό σύστημα προσφέρει συνδυαστικά 223 άλογα, ήτοι 101 περισσότερα από τους 122 ίππους του τρέχοντος Plug-in υβριδικού μοντέλου. Εξοπλίζεται με μπαταρία 13,6 κιλοβατώρων, που είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η Toyota αναφέρει πως η ηλεκτρική αυτονομία που θα προσφέρει θα είναι 50% μεγαλύτερη αυτή του τωρινού PHEV Prius, δεν  αναφέρει όμως κάποιο συγκεκριμένο αριθμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με προαιρετικό ηλιακό πάνελ οροφής.

Μεγαλύτερο μεταξόνιο αλλά μικρότερο σε μήκος

Σε ότι αφορά τις αναλογίες του Prius, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο έχει μειώσει το ύψος του κατά 50 χιλιοστά. Το μήκος του είναι κατά 46 χιλιοστά μικρότερο, ενώ το μεταξόνιο αυξάνεται κατά 50 χιλιοστά, ενώ το πλάτος κατά 22 χιλιοστά. Εξωτερικά ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακά αιχμηροί LED προβολείς στο μπροστά μέρος και η ενιαία LED φωτιζόμενη μπάρα στο πίσω.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε