Προσφορά της Honda πέραν κάθε λογικής...

17/2/2020

Στην ζωή μας έχουμε συνηθίσει σε προσφορές 1+1 δώρο, σε διάφορες πτυχές του εμπορίου. Στις βιομηχανίες αυτοκινήτου, δεν ήταν μέχρι και σήμερα στον τρόπο προώθησης των μοντέλων τους. Η Honda έκανε την αρχή.. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι?

 
 
Με έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο επιδιώκει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πελατών της η Honda. Με απλά λόγια, αγοράζεις ένα αυτοκίνητο και σου κάνουμε δώρο ένα ακόμα..
Αλλά ας δούμε πως και γιατί η Honda επέλεξε να ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο. Αν σε ρωτήσει κάποιος, ποιο είναι σήμερα το Supercar του Ιαπωνικού κολοσσού, τι θα απαντήσεις? Ναι οκ, όλοι θα απαντήσουν το “Honda NSX”. Είναι ένα αυτοκίνητο που οι πιο πολλοί από εμάς, ούτε στα όνειρα μας δεν θα το δούμε ή μάλλον, μόνο εκεί θα το δούμε..


 
Έκπτωση εκτός λογικής
Είναι γεγονός πως τα supercars δεν κατασκευάζονται ώστε να ανεβάσουν τις πωλήσεις των βιομηχανιών. Δεν είναι αυτοκίνητα μαζικής πώλησης, και σε καμιά των περιπτώσεων δεν μπορούν οι πολλοί να ανταπεξέλθουν στα ποσά που χρειάζεται κάποιος για να αποκτήσει ένα από αυτά.. Αυτό το γνωρίζουν οι εταιρίες, όμως δεν είναι δυνατόν να μην παράγουν και τέτοιου τύπου αυτοκίνητα. Η Honda βρέθηκε αντιμέτωπη με πρόβλημα ταξινόμησης του NSX και αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Αποφάσισε να προχωρήσει σε μια (εκτός προηγουμένου) έκπτωση, που ουσιαστικά λειτουργεί σαν δώρο στους υποψήφιους αγοραστές του επιβλητικού Ιαπωνικού supercar.Το Honda NSX στις Η.Π.Α έχει τιμή εκκίνησης τα 159.300 ευρώ, και το ειδικό κοινό των supercars του γύρισε την πλάτη.. Ενδεικτικό είναι ότι πέρυσι πουλήθηκαν μόλις 170 NSX εκεί, την στιγμή που το 2017 είχαν πουληθεί 580 συνολικά.
Τα κεντρικά της Ιαπωνικής βιομηχανίας θορυβήθηκαν έντονα και ανέλαβαν δράση, προκειμένου να προλάβουν την εμπορική κατρακύλα του Honda NSX, και ενέκριναν μια περίεργη έκπτωση ύψους 20.000 δολαρίων από το εργοστάσιο. Αυτό σημαίνει πως οι υποψήφιοι αγοραστές του New Sportscar eXperimental, θα το βρουν με 20 χιλιάρικα λιγότερα στην αρχική του τιμή, αν αποφασίσουν να αγοράσουν το ονειρικό αυτοκίνητο, και βγαίνοντας από την αντιπροσωπεία θα χρειαστούν και έναν 2ο οδηγό μαζί τους.Και αυτό, γιατί ουσιαστικά η Honda τους προσφέρει και ένα Honda HR-V για τις καθημερινές σου μετακινήσεις, αφού είναι κομματάκι δύσκολο να πηγαίνεις super market με ένα αυτοκίνητο 580 ίππων.. Και αν κάπου εδώ σκεφτείς, πως για κάποιον που έχει τόσα χρήματα να διαθέσει για ένα αυτοκίνητο, δεν θα τον αποτρέψουν τα 20 παραπάνω χιλιάρικα, να σε ενημερώσουμε πως η προωθητική ενέργεια έχει ήδη αντίκρισμα. Από τα 72 αυτοκίνητα που είχαν πουληθεί στο περσινό διάστημα Ιανουαρίου – Απρίλη, φέτος είμαστε στα 102. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως μέχρι το τέλος του έτους θα διατεθούν κοντά στα 400 NSX, σχεδόν 3πλάσιος αριθμός συγκριτικά με πέρσι..
 

Tags: HONDA , HONDA

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ