Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πως ένα αυτοκίνητο βγάζει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από την εργοστασιακή?

21/2/2020

Έχεις τύχει μπροστά σε συζητήσεις για την εργοστασιακή ιπποδύναμη ενός αυτοκινήτου, που βγάζει πιο πολλά «άλογα» από όσα δηλώνει η βιομηχανία? Είναι εφικτό κάτι τέτοιο?

Την απάντηση μας δίνει η BMW M5 Competition. Η M5 ήταν παραδοσιακά ένα από τα αυτοκίνητα που συναρπάζουν την ψυχή των «ανήσυχων» οδηγών, με την πολυτέλεια αλλά και την οδηγική του συμπεριφορά. Η ιπποδύναμη του ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν του μοντέλου, που παρόλο το μεγάλο βάρος που είχε να διαχειριστεί, μπορούσε να κινηθεί σε απίστευτες ταχύτητες, σχεδόν σε κάθε συνθήκη οδήγησης.



Η BMW M5 Competition αποδίδει 625 άλογα και 750 Nm ροπής, νούμερο καθόλου ευκαταφρόνητο. Ένα Αμερικανικό περιοδικό αμφισβήτησε τα «νούμερα» που ανακοινώνει η Γερμανική εταιρία, και αποφάσισε να βάλει το αυτοκίνητο σε μέτρηση δυναμόμετρου.  



Η μέτρηση έδειξε 700 ίππους στον στρόφαλο και 821 Nm ροπής, με τους εμπλεκόμενους να μένουν με το στόμα ανοιχτό. Τελικά είναι γεγονός πως μερικές φορές οι ιπποδυνάμεις είναι σχετικές, αλλά απορία μας δημιουργούν οι λόγοι που αναγκάζουν την βιομηχανία, να μην ανακοινώνει τα αληθινά νούμερα.

Μήπως οι ρύποι, είναι η αιτία?
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις