Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Renault: Μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από το 2030

Renault: Μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από το 2030

14/1/2022

Η Renault δεν γινόταν να ήταν εκτός της "ηλεκτρικής" τάσης της εποχής, δηλώνοντας επίσημα πως από το 2030 θα πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής Luca de Meo.

Μία αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων θα «κυκλοφορεί» στην αγορά της Ευρώπης από το 2030 η Renault, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας, Luca de Meo. Με αυτή την κίνηση, σκοπεύει να επιταχύνει το πλάνο επίτευξης των ηλεκτρικών πωλήσεων σε ποσοστό 90% στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. 

Όπως κάνουν οι περισσότεροι

Με βάσει τα νέα που κυκλοφορούν, ο Luca de Meo δήλωσε στα ξένα μέσα πως: «Η Renault θα είναι 100% ηλεκτρική το 2030 στην Ευρώπη», επιβάλλοντας μια ημερομηνία που ταιριάζει με αυτές που έχουν θέσει σχεδόν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εκεί έξω, όπως για παράδειγμα οι Fiat, Ford και Peugeot. 

Η Dacia παραμένει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Μια άλλη πληροφορία που αντλήθηκε από τα λεγόμενα του de Meo αφορά την Dacia, καθώς όπως ανέφερε η οικονομική φίρμα του Ομίλου Renault θα κρατήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο περισσότερο μπορεί προκειμένου να διατηρήσει τις προσιτές τιμές των μοντέλων της. Πιθανόν, ο πλήρης εξηλεκτρισμός της Dacia να γίνει μετά το 2030, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Πλήρη ουδετερότητα από τον άνθρακα 

Τέλος, αναφέρθηκε στην συνολική κατεύθυνση της Renault και στους στόχους της για το μέλλον, τονίζοντας πως: «Έχουμε υποχρέωση να συμμετάσχουμε στη μετάβαση προς την ουδετερότητα άνθρακα σε ολόκληρη τη βιομηχανία, εξ ου και το επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα μετάβασης στα ηλεκτρικά». 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Και η Renault ηλεκτρική! 
Από το 2030 η Renault θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη. 
Η Dacia που θα παραμείνει όσο μπορεί στους θερμικούς κινητήρες. 
Βασικός στόχος η πλήρης ουδετερότητα από τον άνθρακα. 
Τάση της εποχής ή κάτι ξέρουν και στρέφονται σιγά-σιγά στα ηλεκτρικά; 

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε