Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Στα... σκαριά ηλεκτρική AMG R-Class με 1.000 άλογα!

25/11/2020

Η Mercedes-AMG σκέφτεται να επαναφέρει στην αγορά την σειρά R-Class, αυτή την φορά ως ηλεκτρικό επταθέσιο SUV με ισχύ άνω των 1.000 ίππων!

Ο Ola Kallenius, ο νέος επικεφαλής της Daimler, ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο στην ανάλυση της στρατηγικής της Mercedes την πρόθεση των Γερμανών να «ηλεκτροδοτήσουν» τις εκδόσεις AMG, Maybach και G-Class. Μεταξύ άλλων, δηλαδή, η AMG θα περιλαμβάνει τα επόμενα χρόνια και μοντέλα EQ.
 
Μία σειρά αυτοκινήτων που ενδέχεται να ευνοηθεί από τις εξελίξεις είναι η R-Class. Από το φθινόπωρο του 2012 η Mercedes έπαψε να κατασκευάζει αυτοκίνητα της σειράς R-Class στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, διότι οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες του αναμενομένου. Με εξαίρεση την κινεζική αγορά, στην οποία μέχρι το 2017 κυκλοφορούσε, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.
 
Η κατάσταση αυτή αναμένεται να αλλάζει το προσεχές χρονικό διάστημα. Σύμφωνα, λοιπόν, με το βρετανικό «Car Magazine», το τμήμα αυτοκινήτων υψηλών αποδόσεων της Daimler, η AMG, θα αναλάβει αναλάβει δράση με στόχο να δημιουργήσει ένα νέο κορυφαίο μοντέλο για την ηλεκτρική οικογένεια EQ αναβιώνοντας την R-Class. Εάν η Mercedes παραμείνει πιστή στην ονομασία που έχει καθιερώσει, το νέο SUV επτά μάλιστα θέσεων θα πρέπει να ονομάζεται EQR και θα λειτουργήσει ως μια καλή προσθήκη στο EQC που είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά και τα μοντέλα EQA, EQB και EQS SUV που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2021.


 
Στο «τραπέζι» της ονοματοδοσίας βρίσκεται και το προσωνύμιο «GLR» το οποίο ίσως προτιμηθεί επειδή το ισχυρό AMG πρέπει να ξεχωρίζει χωρίς δυσκολίες απλώς με το όνομά του από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes. Το σχετικό δημοσίευμα από το «Car Magazine» παρουσιάζει ακόμη και τα πρώτα τεχνικά δεδομένα. Η μπαταρία του ηλεκτρικού R-Class SUV της AMG θα είναι χωρητικότητας 105 kWh και θα μπορεί να φορτίζει στα σταθμούς ταχείας φόρτισης με 350 kW ισχύ. Θα τοποτηθεί η ηλεκτρική πλατφόρμα EV που χρησιμοποιείται στα μοντέλα πολυτελείας της Mercedes, με τρεις συνολικά ηλεκτροκινητήρες (δύο μπροστά και ένας πίσω), καθένας από τους οποίους θα έχει ισχύ 340 άλογα. Στον πίσω άξονα θα μεταδίδει την κίνηση ένα δίτροχο κιβώτιο ταχυτήτων. Με την εγκατάσταση τριών ηλεκτρικών μοτέρ, θα επιτυγχάνεται συνολική ιπποδύναμη περίπου 1.020 άλογα, ενώ η ροπή θα είναι 1.350 Nm!
 
Η νέα έκδοση με το επταθέσιο R-Class της Mercedes-AMG δεν θα πρέπει να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από το 2025, συνεπώς θα χρειαστεί να περιμένουμε για να δούμε στην πράξη την θρυλική αυτή αναβίωση.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις