Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Στους δρόμους η πολυαναμενόμενη Alfa-Romeo Tonale

9/6/2021

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει! Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν το επίσημο ντεμπούτο της Alfa Romeo Tonale και ήδη γνωρίζουμε ότι θα εξοπλίζεται και με plug-in υβριδικές εκδόσεις με έως 240 ίππους. Θα καταφέρει να επιβληθεί έναντι του γερμανικού ανταγωνισμού;

Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από τότε που το συμπαγές crossover της Alfa Romeo παρουσιάστηκε σε επίπεδο «concept car» στην έκθεση της Γενεύης. Πλέον, ήρθε η ώρα να δούμε τη νέα Tonale να κυκλοφορεί στους δρόμους, αν και σε πρώτη φάση το καμουφλάζ ήταν αρκετά έντονο, χωρίς να είναι εφικτό να διακρίνουμε σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση έγινε στους δρόμους γύρω από το Τορίνο και, όπως όλα δείχνουν, το ιταλικό μοντέλο δανείζεται πολλά στοιχεία από το concept car. Μπορεί να μην είναι ακόμα γνωστή η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται, μιας και η ανάπτυξη ξεκίνησε πριν από την συγχώνευση Stellantis, αλλά θα δανείζεται πολλά στοιχεία από τα Compass και Renegade της Jeep.



Οι κινητήρες που θα συνοδεύουν τη νέα Tonale παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι, ωστόσο έχει ήδη γνωστοποιηθεί ότι θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση. Και κάπου εδώ, στο παιχνίδι ξανά μπαίνουν τα Renegade και Compass, αφού όλα δείχνουν ότι στις συγκεκριμένες εκδόσεις θα υπάρχουν ακριβώς τα ίδια μηχανικά μέρη. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η νέα Alfa Romeo Tonale θα διατεθεί σε δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, όπου κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένα τετρακύλινδρο μοτέρ 1,3 λτ. και η συνδυαστική ισχύς θα αγγίζει είτε τους 190, είτε τους 240 ίππους.

Το επίσημο ντεμπούτο της πολυαναμενόμενης Tonale υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις