Συνεργασία ανάμεσα σε Ford και VW

12/6/2019

Πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας είναι οι βιομηχανίες της Ford και της Volkswagen, με στόχο να συμπράξουν πάνω στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων, μία συνεργασία στην οποία θα έχει ρόλο και η θυγατρική της πρώτης, Argo AI. Διαβάστε τις λεπτομέρειες του deal..

 
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μεγάλα μέσα του εξωτερικού, οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να επέλθει σύντομα συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και μέσα στον Ιούλιο. Μάλιστα τα ίδια ρεπορτάζ επισημαίνουν πως τα περισσότερο «ακανθώδη» ζητήματα έχουν επιλυθεί και οι δύο εταιρείες προσβλέπουν σε μια ολοκληρωμένη συνεργασία που θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο κολοσσό στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων.
Αν όντως οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια, τότε η νέα σύμπραξη θα ανταγωνιστεί την Waymo και την General Motors Cruise, οι οποίες εργάζονται πάνω στον ίδιο τομέα.  
Η συνεργασία αυτή έχει άμεση σχέση με τη θυγατρική εταιρεία της Ford, Argo AI μέσω της οποίας θα γίνει η επένδυση. Οι πρώτοι αριθμοί αναφέρουν πως το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα  4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως Ford και Volkswagen έχουν ήδη ανακοινώσει στο πρόσφατο παρελθόν (Ιανουάριο) συνεργασία στον τομέα των ελαφρών επαγγελτικών οχημάτων, ενώ πριν από μία ημέρα ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε πως τερματίζει τη συνεργασία του με την εταιρεία λογισμικού Aurora.