Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα – Πιο νωρίς για το 2023

Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα – Πιο νωρίς για το 2023

19/9/2022

Το ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορούν να πληρώσουν νωρίτερα τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα σκέφτεται η Κυβέρνηση, ενόψει της καταβολής των τελών κυκλοφορίας του 2023.

Αναμένονται αλλαγές

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να προχωρήσει σε αλλαγές στο μέτρο καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα, με τις οποίες θα διευκολύνει τη συγκεκριμένη κατηγορία ΙΧ. Μόλις την Άνοιξη, οι ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν τη δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που χρειάζονταν να κυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητά τους. Τώρα, εξετάζεται η δυνατότητα μονιμοποίησης του συγκεκριμένου μέτρου καθώς και το ενδεχόμενο ενεργοποίησής του πριν τον Απρίλιο.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Από το Νοέμβριο θα δίνεται η δυνατότητα

Αν και εφόσον αποφασιστούν και επίσημα οι συγκεκριμένες αλλαγές, τότε δεν αποκλείεται να καταβάλλονται τα τέλη κυκλοφορίας για συγκεκριμένους μήνες σταθερά στους οδηγούς ΙΧ, κάνοντας την αρχή από τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν και ανοίξει η πλατφόρμα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2023.
 

Ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ

Προς το παρόν, στα όσα ισχύουν περιλαμβάνεται και η ηλεκτρονική άρση ακινησίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπαίνουν στην πλατφόρμα και επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Με την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού ελέγχου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας. Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μήνα, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας. Αντίστοιχα, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε