Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τέλος οι κινητήρες εσωτερικής καύσης για 208 και 2008

25/1/2021

Με δήλωση από τα πιο επίσημα χείλη της Peugeot, ανακοινώθηκε πως δεν θα κυκλοφορήσει νέο 208 αλλά και 2008 με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Δείτε πιο είναι το πλάνο σχεδιασμού της Γαλλικής βιομηχανίας για τα επόμενα χρόνια.

Το στρατηγικό πλάνο της Peugeot αλλάζει και αλλάζει γρήγορα, κάτι που επιβεβαιώνεται και μέσα από τις δηλώσεις του CEO της Peugeot, Jean-Phillipe Imparato. Η Γαλλική βιομηχανία έχει πάρει αποφάσεις που αλλάζουν όσα γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα.



Η πιο σημαντική από αυτές, είναι πως δεν θα υπάρξει νέα γενιά Peugeot 208 και 2008 με κινητήρες βενζίνης και diesel. Από την επόμενη κιόλας γενιά όλες τους οι εκδόσεις είναι σχεδιασμένο να είναι μηδενικών ρύπων. Το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού για τις ηλεκτρικές εκδόσεις των δύο μοντέλων, ήταν τέτοιο που έφερε νωρίτερα τον σχεδιασμό για τον πλήρη εξηλεκτρισμό των δύο μοντέλων. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση τους, έπαιξε και το γεγονός πως τα ηλεκτρικά μοντέλα που πούλησε πέρυσι η Γαλλική βιομηχανία, έφτασαν στο 10% επί του συνόλου. 



Σε όλο αυτόν τον σχεδιασμό φυσικά, δεν έμεινε απ έξω το αγοραστικό κοινό που αγαπά τα αυτοκίνητα επιδόσεων. Μπορεί λοιπόν να μην υπάρξει GTi έκδοση στην επόμενη γενιά 208, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε  στο μέλλον, αφού μπορεί να συμπεριληφθεί στις εκδόσεις PSE που θα κυκλοφορήσουν, αρχής γενομένης με το 508 Peugeot Sport engineered. 

Εδώ βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως η τωρινή έκδοση με τους συμβατικούς κινητήρες, είναι μόλις ένα χρόνο στην αγορά, επομένως δεν περιμένουμε τον αντικαταστάτη του πριν τα επόμενα 5 χρόνια. 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις