Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Θυμίζει το SUV Evos ο αντικαταστάτης του Ford Mondeo

25/6/2021

Στους δρόμους της Ευρώπης κυκλοφορεί το καμουφλαρισμένο νέο Ford Evos, ο αντικαταστάτης του μεσαίου Mondeo το οποίο και θα εμφανιστεί με πιο έντονα crossover στοιχεία.

Η απόφαση της Ford να σταματήσει την παραγωγή του οικογενειακού Ford Mondeo δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Γνωρίζοντας πως το 39% των πωλήσεών της προέρχονται από SUV και crossover μοντέλα η αμερικανική μάρκα αποφάσισε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα συγκεκριμένου είδους αμαξώματος. Για τον λόγο αυτό και το οικογενειακό Ford Mondeo δεν θα έχει άμεσο διάδοχο από το 2022 και μετά στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά αντιθέτως θα αντικατασταθεί από ένα crossover αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το νέο προϊόν της Ford θα θυμίζει αρκετά το Evos που έχει ήδη κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκίνητου της Σαγκάης στην Κίνα. Θα συνδυάζει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που βρίσκουμε τόσο σε βάγκον, όσο και σε SUV, χωρίς πάντως να απαρνείται τις sedan καταβολές του.

Ο αντικαταστάτης του νέου Mondeo φημολογείται πως θα λάβει Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Ο αντικαταστάτης του νέου Mondeo φημολογείται πως θα λάβει Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Στις πρώτες φωτογραφίες του από τους δρόμους της Ευρώπης που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Motor1» είναι εμφανείς οι ομοιότητες αλλά και οι διαφορές με το Ford Evos. Αρχικά, τα δύο μοντέλα μοιάζουν αρκετά στο μπροστινό μέρος, όπου παρά το ημιδιαφανές καμουφλάζ κοινή είναι η μεγάλη γρίλια και οι λεπτοί προβολείς στις γωνίες. Στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα βρίσκουμε ένα στενό άνοιγμα το οποίο και εκτείνεται σε μεγάλο μέρος κατά πλάτος του αυτοκινήτου. Στο προφίλ του spy μοντέλου υπάρχει το κλασικό σχήμα των τριών κολώνων που συναντάμε σε ένα sedan. Το μεγάλο μεταξόνιο, μάλιστα, επιτρέπει την τοποθέτηση αρκετά μεγάλων πορτών.
 
Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος δεν μπορούμε να διακρίνουμε πολλές λεπτομέρειες λόγω του έντονου καμουφλάζ παρά βλέπουμε ελαφρώς τους προβολείς σε κάθε γωνία. Δεν υπάρχουν απολήξεις εξάτμισης, αλλά είναι τοποθετημένες κάτω από το πίσω προφυλακτήρα.
 
Το τρέχον Ford Mondeo κυκλοφορεί στην κινεζική αγορά και διαθέτει στο εσωτερικό του οθόνη αφής 12,8 ιντσών από το σύστημα infotainment Ford Sync4. Σε επίπεδο κίνησης υπάρχει σε δύο turbo επιλογές 180 και 200 ίππων. Ο αντικαταστάτης του νέου Mondeo φημολογείται πως θα λάβει Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι κάτι οριστικό. Μένει να δούμε αν εκτός της Ευρώπης το νέο μοντέλο της Ford θα αντικαταστήσει και το Mondeo στην κινεζική αγορά.

Το συγκεκριμένο rendering απεικονίζει το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το νέο μοντέλο.

Το συγκεκριμένο rendering απεικονίζει το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το νέο μοντέλο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε