Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Toyota GR Yaris γίνεται ακόμα πιο σκληροπυρηνικό

Το Toyota GR Yaris γίνεται ακόμα πιο σκληροπυρηνικό

14/9/2022

Για όσους αναρωτιούνται το Toyota GR Yaris μπορεί να γίνει ακόμα πιο «μάχιμο», αποκτώντας τον ισχυρότερο κινητήρα της GR Corolla με την απόδοση στους 296 ίππους και θυσιάζοντας τις πίσω θέσεις στο βωμό του βάρους.

Νέα έκδοση για το Toyota GR Yaris

Ο επικεφαλής μηχανικός της Gazoo Racing, Naoyuki Sakamoto, σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο Autocar δήλωσε πως το Toyota GR Yaris πρόκειται να γίνει ακόμα πιο συναρπαστικό. Και πως θα γίνει αυτό; Ο μικρός ιαπωνικός «πύραυλος» θα εφοδιαστεί με τον ισχυρότερο κινητήρα της GR Corolla Morizo ​​Edition.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

296 ίπποι και χωρίς πίσω καθίσματα

Μπαίνοντας κατευθείαν στο… ψητό, το GR Yaris με κινητήρα προδιαγραφών Morizo θα έχει αυξημένη απόδοση από την τρέχουσα έκδοση. Ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας των 1.6 λίτρων σε αυτή την έκδοσης θα αποδίδει 296 ίππους και 400 Nm, δηλαδή 39 ίππους παραπάνω από τους 257 ίππους που αποδίδει το «απλό» GR Yaris. Για να αξιοποιηθεί στο έπακρο η πρόσθετη ισχύ, η Toyota αποφάσισε να κάνει «δίαιτα» στο Yaris, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την πίσω σειρά καθισμάτων, ενώ θα υπάρχει ένας μονοζωνικός έλεγχος κλιματισμού, αντί της υπάρχουσας διζωνικής διάταξης.
 

Με χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο

Επιπλέον, θα εξοπλίζεται με το χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο της GR Corolla, έχοντας όμως μικρότερες σχέσεις μετάδοσης από την υπάρχουσα έκδοση του κιβωτίου. Ο Sakamoto αναφέρθηκε και σε μία αυτόματη έκδοση του GR Yaris, η οποία όμως βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη με το μοντέλο να κάνει χρήση ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων με μετατροπέα ροής, αφήνοντας εκτός αυτό του διπλού συμπλέκτη. Το συγκεκριμένο θα έχει και χειροκίνητη λειτουργία, με τον οδηγό να πραγματοποιεί τις αλλαγές ταχυτήτων μέσω paddles στο τιμόνι.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε