Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

To VW Group ετοιμάζει νέο SUV

27/11/2020

Ο όμιλος Volkswagen ετοιμάζει ένα νέο SUV και δείχνει το πρωτότυπό του. Με βάση παλαιότερες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ανιχνεύουμε ποιο είναι το μυστηριώδες μοντέλο που θα δούμε σε λίγο καιρό.

Η Seat έδειξε με διακρητικό τρόπο ένα νέο, καμουφλαρισμένο SUV που ετοιμάζεται. Έχουμε αρκετούς λόγους να πιστεύουμε πως ίσως να μην είναι μοντέλο της ισπανικής εταιρείας αλλά κάποιας άλλης μάρκας του ομίλου VW, και πιο συγκεκριμένα της ίδιας της VW.

Τι μας κάνει να το πιστεύουμε αυτό; Οι γερμανικές πινακίδες που έχει το καινούριο, μυστηριώδες πρωτότυπο, καθώς και αναφορές εδώ και 3 χρόνια, για ένα νέο μοντέλο της Volkswagen, με πιθανή ονομασία Variosport, το οποίο θα είναι κάτι μεταξύ SUV και minivan και θα αντικαταστήσει αμφότερα τα Golf Sportsvan και Touran.
Σε περίπτωση που το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο είναι όντως το Variosport, τότε τελικά θα είναι μεγαλύτερο όχημα από τα προαναφερθέντα.



Μπορεί όμως να βλέπουμε κάποιο άλλο μοντέλο. Η εταιρεία θα λανσάρει του χρόνου στην αγορά της Κίνας ένα SUV που θα ονομάζεται Telagon, και θα είναι στην ουσία η έκδοση παραγωγής του concept SMV. Από τη στιγμή που το Telagon θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα πωλείται μόνο στην Κίνα, πιστεύουμε πως το αυτοκίνητο της φωτογραφίας δεν είναι αυτό, μιας και η λογική μας λέει πως το εν λόγω μοντέλο θα δοκιμάζεται στους εκεί δρόμους και όχι στην Ευρώπη.

Είναι πολύ πιθανόν η νέα φωτογραφία να αφορά ένα άλλο μοντέλο της VW, το οποίο θα βασίζεται επίσης στο SMV concept. Αλλωστε, ένα b κυκλοφόρησε καλυμμένο στους Ευρωπαϊκούς δρόμους στις αρχές του έτους, και είχε παρόμοιες διαστάσεις με το μυστηριώδες αυτοκίνητο που έδειξε η Seat.
Τα πίσω φώτα σε εκείνο το μοντέλο ήταν προσωρινά, ενώ τώρα βλέπουμε κανονικά φανάρια παραγωγής, άρα το αυτοκίνητο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και κατά πάσα πιθανότητα  οι ερωτήσεις μας θα απαντηθούν σύντομα.
Αυτή η λεπτομέρεια αποκλείεει το ενδεχόμενο να μιλάμε για το επερχόμενο ευρωπαϊκό VW Tayron, μιας και αυτό δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2024.



Το SMV concept ήταν βασισμένο στην πλατφόρμα MQB, και μας έδειχνε πώς θα ήταν ένα μεγάλο, 7θέσιο SUV με 5,1 μέτρα μήκος. Αν κρίνουμε από τη νέα φωτογραφία, το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις