Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tο νέο Toyota RAV4 hybrid θα έρθει στη «γηραιά ήπειρο» με το νέο υβριδικό κινητήρα βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, ο οποίος στο μπροστοκίνητο μοντέλο αποδίδει 218 ίππους.

O υβριδικός κινητήρας 2,5 λίτρων εξασφαλίζει καλύτερη ισορροπία μεταξύ οικονομίας καυσίμου και ισχύος.

H κίνηση όταν πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς η ισχύς αυξάνεται στα 222 άλογα. Η ισχύς αυτή έχει ως αποτέλεσμα να επιτρέπει στο μοντέλο να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα.

Εσωτερικό με ευθείες και καθαρές γραμμές. Εντύπωση κάνει η μεγάλη κεντρική οθόνη που αναπαραστά το υβριδικό σύστημα.

Το ευρωπαικό νέο Toyota RAV4

15/1/2019

Στην Ευρώπη πρόκειται να λανσαριστεί σύντομα το νέο Toyota RAV4 μαζί με την υβριδική του έκδοση.

Όπως αναμένονταν από τη στιγμή που η ιαπωνική φίρμα είχε κάνει την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, το νέο Toyota RAV4 hybrid θα έρθει στη «γηραιά ήπειρο» με το νέο υβριδικό κινητήρα βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, ο οποίος στο μπροστοκίνητο μοντέλο αποδίδει 218 ίππους, ενώ όταν η κίνηση πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς η ισχύς αυξάνεται στα 222 άλογα. Η ισχύς αυτή έχει ως αποτέλεσμα να επιτρέπει στο μοντέλο να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα.  
 
Από κει και πέρα η Toyota αναφέρει πως εκτός από την υβριδική έκδοση, το δημοφιλές SUV διατίθεται και με έναν νέο ολοκαίνουριο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 2,0 λίτρων, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Μάλιστα η μάρκα υποστηρίζει πως ο υβριδικός κινητήρας 2,5 λίτρων εξασφαλίζει καλύτερη ισορροπία μεταξύ οικονομίας καυσίμου και ισχύος. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 100 γρμ/χλμ (με το σύστημα AWD-i με ζάντες 17 ιντσών), ενώ η κατανάλωση του καυσίμου βρίσκεται στα 4,4 λτρ/100 χλμ (συσχετισμένο με AWD-i NEDC).
 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό και εσωτερικό μέρος, οι αλλαγές που έχουν υπάρξει σε σχέση με το μοντέλο που είχε κάνει την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη, είναι ελάχιστες.
 
Τέλος, πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι αυτή τη στιγμή.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις