Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Φρεσκάδα και οικονομία με τα ήπια υβριδικά Fiat 500 και Panda…
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φρεσκάδα και οικονομία με τα ήπια υβριδικά Fiat 500 και Panda…

Διαβάστηκε από 8992 αναγνώστες - 2/11/2022

…και, με τη νέα, απλούστερη φιλοσοφία επιλογής αυτοκινήτου της Fiat, είναι πιο εύκολο κι ευχάριστο από ποτέ να τα αγοράσει κανείς.

Τα νέα Fiat 500 Hybrid και Fiat Panda Hybrid με έκπτωση έως 1,400 ευρώ

Τα Fiat 500 και Panda ήταν από τα τελευταία αυτοκίνητα που θα περίμενε κανείς να κυκλοφορήσουν ως υβριδικά. Βλέπετε είναι μικρά και ελαφριά και δεν «πίνουν»τόσο, που να πεις ότι αποτελούσαν προτεραιότητα.. Ωστόσο, τα οφέλη της υβριδικής κίνησης (όπως και της ηλεκτρικής, φάνηκε και από το 500e) είναι δεδομένα και η ιταλική φίρμα, ακολουθώντας τις ταγές της τεχνολογίας του σήμερα, παρουσίασε υβριδικές εκδόσεις για τα δημοφιλή 500 και Panda. Ταυτόχρονα εγκαινίασε μια νέα φιλοσοφία πάνω στον τρόπο που αγοράζει κανείς το αυτοκίνητό του από την εταιρεία. Και αν αυτό σάς ακούγεται κάπως γενικό, μη στεναχωριέστε, θα εξηγήσουμε αμέσως.


 
Καμιά φορά, η επιλογή καινούργιου αυτοκινήτου μπορεί να γίνει ιδιαίτερα μπερδεμένη. Εκδόσεις που επικαλύπτονται, διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού με μικρές ή δυσνόητες διαφορές, χρώματα μη διαθέσιμα σε όλες τις εκδόσεις… μπορούν να δημιουργήσουν πονοκέφαλο σε όποιον μπαίνει σε μια διαδικασία, που κανονικά θα έπρεπε να είναι εύκολη και ικανοποιητική.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Για τη Fiat λοιπόν, η αγορά αυτοκινήτου είναι κάτι που πρέπει να είναι απλό, προσιτό κι ευχάριστο και να ολοκληρώνεται σε τρία βήματα. Οπότε, βήμα πρώτον, επιλέγετε μοντέλο. Εδώ σημειώνουμε ότι η βασική έκδοση οποιουδήποτε μοντέλου και να επιλέξετε έχει επαρκή εξοπλισμό, όπως ABS, ESP, πλήρες πακέτο αερόσακων, σύστημα κλιματισμού και αρκετά άλλα. Στο δεύτερο βήμα επιλέγετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Βήμα τρίτο, επιλέγετε το πακέτο εξοπλισμού που επιθυμείτε. Υπάρχουν τέσσερα  διαθέσιμα, τα Style, Tech, Comfort και StylePlus, ενώ είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να συνδυάσει πακέτα, Comfort και Tech για παράδειγμα. Αχρείαστο να αναφέρουμε ότι οι δυνατότητες εξοπλισμού είναι πολύ μεγάλες και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του οδηγού.



Τέλος, να πούμε ότι η νέα αυτή φιλοσοφία δεν αφορά μόνο τον πελάτη. Μέσω αυτής, η εταιρεία μπορεί και οργανώνει καλύτερα την παραγωγή, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα και την ταχύτητα κατασκευής ενός Fiat.

Υβριδικά είναι μια χαρά!

Τα Fiat 500 και Fiat Panda πλέον κυκλοφορούν περήφανα με ένα ήπιο υβριδικό σύνολο προδιαγραφών EU6.4, που τους παρέχει πολύ καλή ελαστικότητα χαμηλά και βέβαια μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Ο κινητήρας αποδίδει 70 ίππους στις 6.000 στροφές και έχει μέγιστη ροπή 92 Nm στις 3.500 σ.α.λ. - και χαρίζει τελική ταχύτητα που φτάνει τα 167 km/hστην περίπτωση του 500 και 155 km/h σε εκείνη του Panda.



Όσο για τις επιδόσεις στην επίτευξη 100 km/h από στάση, το 500 χρειάζεται 13,8 δεύτερα και το Panda 14,7 δεύτερα. Πολύ καλές είναι και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των δυο υβριδικών μοντέλων. Στο 500 κυμαίνονται από 105 έως 109 gr/km ανάλογα με την έκδοση, ενώ το Panda εκπέμπει από 109 έως 113 gr/km. Συνεπώς και το 500 και το Panda στις υβριδικές τους εκδόσεις απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας και από τις απαγορεύσεις του δακτυλίου.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε