Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To νέο Ford Puma RS?

5/7/2019

Σίγουρα θα ικανοποιούσε τους λάτρεις της έντονης οδήγησης. Μαζί με τη παρουσίαση του νέου Ford Puma, θα ήταν ιδανικό να λανσάρει και μια RS έκδοση για το ολοκαίνουριο crossover της.

To νέο Ford Puma που παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα είναι η νέα προσθήκη της μάρκας στην οικογένεια των SUV. To crossover τοποθετείται ανάμεσα στο EcoSport και το νέο Kuga και βασίζεται πάνω στο δάπεδο του Fiesta ενώ όσον αφορά την ισχύ, αυτή θα προέρχεται από έναν τρικύλινδρο EcoBoost κινητήρα 1,0 λίτρου συνδυασμένο με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Το εν λόγω μοτέρ θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος με 125 και 155 ίππους αντίστοιχα, με την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά στον εμπρόσθιο άξονα. Μία επιλογή ντίζελ 1,5 λτ. Ecoblue λέγεται πως θα ακολουθήσει αργότερα.



Πλέον, λίγες μέρες μετά, και αφού πρώτα έχει έρθει στο φως η πρώτη ψηφιακή εικόνα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η ST έκδοση του μοντέλου που λέγεται πως όντως θα λανσαριστεί, αν  λάβουμε υπόψη μας τις πρώτες εμφανίσεις ενός πιο σπορ Puma στην πίστα του Nurburgring τον περασμένο μήνα, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της X-Tomi παρουσίασαν το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η πιο ισχυρή RS έκδοση του μοντέλου.
Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δούμε σύντομα κάποιο Puma RS; Οι πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο να συμβεί, όχι γιατί η μάρκα δεν έχει την τεχνογνωσία να το καταφέρει αλλά γιατί τα στελέχη της δεν πιστεύουν πως ένα Puma RS με παραπάνω από 300 ίππους θα είχε επιτυχία στην αγορά.

Εάν ωστόσο η Ford αποφάσιζε να φτιάξει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, το Puma που βλέπετε στις εικόνες θα ανταποκρινόταν σε μεγάλο βαθμό στο πραγματικό. Το νέο crossover λαμβάνει εδώ νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς, μεγαλύτερες πλαϊνές ποδιές, τεράστια αεροτομή στο τέλος της οροφής και πιθανόν τέσσερις απολήξεις στο σύστημα εξάτμισης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις