Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το νέο Skoda Afriq παράγει πόσιμο νερό
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Skoda Afriq παράγει πόσιμο νερό

24/5/2022

Το Afriq είναι το νέο μοντέλο που δημιουργήθηκε από τους φοιτητές του επαγγελματικού σχολείου της Skoda, βασίζεται σε ένα Kamiq με κινητήρα και σύστημα τετρακίνησης από Octavia, που μεταξύ άλλων μπορεί να παράγει και πόσιμο νερό για τους επιβάτες του.

Το νέο Skoda Afriq έτοιμο για όλα

Οι φοιτητές του επαγγελματικού σχολείου του Skoda δημιούργησαν ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο με το όνομα Afriq, το οποίο βασίζεται στο Kamiq και εξοπλίζεται με ένα σύστημα τετρακίνησης της Octavia, δίνοντας τη δυνατότητα να κινείται σε κάθε έδαφος.

190 άλογα από ένα δίλιτρο TSI

Το Afriq πέρα από την τετρακίνηση της Octavia, έχει δανειστεί και τον δίλιτρο turbo TSI κινητήρα των 190 ίππων που συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων για να στείλει την κίνηση και στους 4 τροχούς. Για να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις off-road δυνατότητες του μοντέλου, οι φοιτητές εγκατέστησαν και μία ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, ενώ τροποποίησαν και το σύστημα εξάτμισης λόγω του νέου κινητήρα.

Σπαρτιάτικο εσωτερικό

Το αμάξωμα του Afriq διαθέτει μόνο δύο θύρες, με ένα roll cage τοποθετημένο στο εσωτερικό του να προσθέτει περισσότερη ακαμψία. Το εσωτερικό του είναι άκρως «ετοιμοπόλεμο», με δύο αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα, ζώνες 6 σημείων, πυροσβεστήρα και ένα ταμπλό που θυμίζει την αγωνιστική Fabia. Η εμφάνισή του δε θα ήταν ολοκληρωμένη, αν δεν ήταν βαμμένη στα χρώματα της Fabia Rally2 όπως και η πίσω αεροτομή.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε