Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης που θυμίζει «σκοτσέζικο ντους» βρίσκεται η Porsche Taycan.

Στη Νότιο Αφρική διεξάγουν δοκιμές απόδοσης.

Στο Ντουμπάι διεξάγουν δοκιμές αντοχής σε θερμό κλίμα.

Η Porsche Taycan θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και θα κυκλοφορήσει στις αγορές τα τέλη του έτους.

Το «σκοτσέζικο ντους» της Porsche Taycan

28/3/2019

Στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης που θυμίζει «σκοτσέζικο ντους» βρίσκεται η Porsche Taycan, μέχρι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας να μπει στη γραμμή παραγωγής.

Το μοντέλο πάτησε σε σκανδιναβικό έδαφος, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο και πατώντας πάνω στο χιόνι και τον πάγο έδειξε τις ικανότητες του, ενώ παράλληλα άφησε τους μηχανικούς της μάρκας να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα πριν βάλουν τις τελευταίες πινελιές τους στο μοντέλο.

Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες και το πολύ κρύο δεν ήταν οι μόνες συνθήκες που δοκιμάστηκε η Taycan, καθώς οι άνθρωποι της μάρκας εκμεταλλεύονται το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο. Συγκεκριμένα, στη Νότιο Αφρική διεξάγουν δοκιμές απόδοσης, ενώ στο Ντουμπάι διεξάγουν δοκιμές αντοχής σε θερμό κλίμα και ταυτόχρονα τεστάρουν τη φόρτιση της μπαταρίας σε ακραίες συνθήκες.
 
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί σε 30 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από μείον 35 έως 50 βαθμούς Κελσίου. Εκτός από τη θερμοκρασία εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των χιλιομέτρων που έχουν διανύσει όλα τα δοκιμαστικά μοντέλα, με τη φίρμα να αναφέρει πως τα χιλιόμετρα έχουν φτάσει τα 6 εκατομμύρια!
 
Τέλος να θυμίσουμε πως η Porsche Taycan θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και θα κυκλοφορήσει στις αγορές τα τέλη του έτους. Μάλιστα παγκοσμίως, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του μοντέλου.       

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις