Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota Compact Cruiser: Land Cruiser σε μικρογραφία
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Compact Cruiser: Land Cruiser σε μικρογραφία

3/8/2022

Το νέο μοντέλο που πρόκειται να φέρει στην αγορά η Toyota είναι 4x4, έχει περιπετειώδη χαρακτήρα και εμφάνιση που θυμίζει τα πρώτα Land Cruiser αλλά με μαζεμένες διαστάσεις.

Το πρωτότυπο παίρνει σάρκα και οστά

Δεν είναι η πρώτη φορά που γνωρίζουμε το πρωτότυπο μοντέλο της Toyota, εφόσον πριν μερικούς μήνες το γνωρίσαμε σε μία παγκόσμια παρουσίαση του ιαπωνικού κολοσσού στο Τόκιο. Το νέο SUV θα είναι ηλεκτρικό και έχει σχεδιαστεί από το ED2, το ευρωπαϊκό τμήμα Design των Ιαπώνων που βρίσκεται στη Νίκαια. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Προς τα τέλη του 2023 η έκδοση παραγωγής

Το μεσαίο SUV bZ4X έκανε το ποδαρικό της Toyota στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ωστόσο όμως οι φήμες θέλουν προς το τέλος του 2023 η γκάμα να εμπλουτιστεί περισσότερο από την έκδοση παραγωγής του Compact Cruiser EV. Το νέο SUV θα έχει διευρυμένες off-road δυνατότητες, τετρακίνηση και στοιχεία που θα τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Δεν είναι τυχαίο που η εμφάνισή του μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με τα Land Cruiser της 1ης γενιάς που άφησαν εποχή. Έτσι λοιπόν, το τετράπορτο αμάξωμά του θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μαζεμένους προφυλακτήρες για τις “χωμάτινες” διαδρομές και μεγάλες προστατευτικές ποδιές, έχοντας σε πρώτο πλάνο την εκτός δρόμου οδήγηση.  

Στην πλατφόρμα e-TNGA του bZ4X

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA της Toyota, που είδαμε να χρησιμοποιείται στα bZ4X και Subaru Solterra. Πιθανόν, όντας τετρακίνητο να φέρει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονά του, ενώ οι φήμες θέλουν την συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τους 250 ίππους.  

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε