Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota Hilux GR SPORT: Με άρωμα Dakar
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Hilux GR SPORT: Με άρωμα Dakar

4/1/2022

Λίγη από την αίγλη του Ράλι Ντακάρ στην καθημερινή ζωή, δίνει το νέο Hilux GR SPORT, όντας η κορυφαία έκδοση του Pick-Up της Toyota, ενώ αναμένεται να φτάσει στις αντιπροσωπίες της Toyota το επόμενο καλοκαίρι.

Οι αναβαθμίσεις του εν λόγω Toyota Hilux δεν περιορίζονται μόνο στις αισθητικές βελτιώσεις μέσω και έξω, αλλά έχουν να κάνουν και με την επαναρύθμιση της ανάρτησης, προκειμένου το ιαπωνικό Pick-Up να αποδόσει τα μέγιστα σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές. Σύμμαχοι του οδηγού, αποτελούν το αυτόματο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το σύστημα Active Traction Control.   

Βελτιώσεις στις αναρτήσεις και το σύστημα διέυθυνσης 

Πιο συγκεκριμένα, η αναβάθμιση της ανάρτησης βασίζεται στα νέα «monotube» αμορτισέρ και στα νέα εμπρός ελατήρια. Τα μονού σωλήνα αμορτισέρ διαθέτουν μια μεγαλύτερη περιοχή εμβόλου για καλύτερη απόδοση απόσβεσης, με ταχύτερη απόκριση και καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Τα μπροστινά σπειροειδή ελατήρια έχουν σκληρύνει, ενώ τόσο αυτά όσο και τα νέα αμορτισέρ είναι βαμμένα κόκκινα για να τονίσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Hilux GR SPORT

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

  
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Toyota, αυτές οι αλλαγές αναβαθμίζουν σημαντικά τα χαρακτηριστικά χειρισμού  σε σύγκριση με το στάνταρ Hilux, συμπεριλαμβανομένης της απόκρισης του συστήματος διεύθυνσης στην ευθεία και στις στροφές. Το νέο set-up συμβάλλει δραστικά και στην οδηγική άνεση, με γρήγορη απόκριση σε κραδασμούς υψηλής συχνότητας και αυξημένη ικανότητα απόσβεσης για τον έλεγχο της κίνησης του αμαξώματος και την εξάλειψη των κραδασμών. 

Κινητηρας με 204 άλογα ισχύ 

 Όπως είναι αναμενόμενο, το GR SPORT εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο κινητήρα της γκάμας του νέου Hilux, τον πετρελαιοκινητήρα των 2,8 λίτρων, με απόδοση 204 ίππων και ροπή 500 Nm, με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων να αναλαμβάνει την μετάδοση. Το GR SPORT θα προσφέρεται μόνο στην διπλοκάμπινη Double Cab εκδοχή του Hilux, η οποία εμφανίζει ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου και ελκτική ικανότητα έως και 3,5 τόνους. 

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε