Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota bZ3: Κάνει την Tesla να «ιδρώνει»
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota bZ3: Κάνει την Tesla να «ιδρώνει»

23/9/2022

Ο μεγάλος αντίπαλος της Tesla έρχεται από τη χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» και δεν είναι άλλος από την Toyota και το νέο ηλεκτρικό sedan της bZ3.

«Ξύπνησε» ο ιαπωνικός κολοσσός

Το ηλεκτρικό σεντάν Toyota bZ3 αναμένεται να κυκλοφορήσει σχετικά σύντομα, κάνοντας την «απόβασή» του στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως, αυτή της Κίνας. Από την άλλη, το αμερικανικό στρατόπεδο της Tesla έχει αρχίσει να… αγχώνεται, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με –ίσως- τον πιο σοβαρό ανταγωνιστή της.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η απάντηση της Toyota στην Tesla

Η Toyota έχει κάνει ξεκάθαρη την άποψή της για την ηλεκτροκίνηση, αφού αρκετές φορές ακόμα και σήμερα τάσσεται υπέρ των υβριδικών συστημάτων αλλά και της υδρογονοκίνησης. Αυτό όμως δεν αποτελεί εμπόδιο για το μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων, να δημιουργήσει μία οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων να δημιουργήσει σιγά-σιγά τη δική του οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις τάσεις της αγοράς. Σε αυτή λοιπόν την στρατηγική της, θέλει να βάλει φρένο στην ανερχόμενη πορεία της Tesla κινεζική αγορά, φέρνοντας ένα άξιο αντίπαλο, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό sedan της Toyota bZ3.
 

Βασισμένο στην e-TNGA πλατφόρμα

Οι πρώτες εικόνες του ιαπωνικού μοντέλου, είχαν διαρρεύσει στο παρελθόν, προκαλώντας «σούσουρο» στο διαδίκτυο. Οι πρώτες πληροφορίες για το Toyota bZ3 αναφέρουν πως θα «χτιστεί» πάνω στην πλατφόρμα e-TNGA με τις διαστάσεις του να ορίζονται σε 4.724 χλστ. για το μήκος του, πλάτος 1.828 χλστ. και ύψος 1.473 χλστ. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτει ζάντες μεγέθους 16 ιντσών στη βασική έκδοση, ενώ στις μεγαλύτερες θα εξοπλίζεται με 18άρες.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε