Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Toyota bZ4X: Το οδηγήσαμε στην Κοπεγχάγη
15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota bZ4X: Το οδηγήσαμε στην Κοπεγχάγη

Διαβάστηκε από 54377 αναγνώστες - 17/6/2022

Το bZ4X είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Toyota, το οποίο έρχεται με εγγύηση μπαταρίας 1 εκατομμυρίου χιλιομέτρων, μαγνητίζει τα βλέμματα με το σχεδιασμό του και έχει πολύ καλές δυνατότητες εκτός δρόμου. Το οδηγήσαμε στην Κοπεγχάγη και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Toyota bZ4X: Λέγε με «ηλεκτρικό RAV4»!

Το Toyota bZ4X είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV του ιαπωνικού κολοσσού, με ενδιαφέρον σχεδιασμό και ιδιαίτερη ονομασία: bZ σημαίνει «beyond Zero», δηλαδή «μετά το Μηδέν». Αυτό αντικατοπτρίζει την υπόσχεση της εταιρείας, πως δεν θα αρκεστεί στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων και στην ουδετερότητα του άνθρακα. Θα πάει πιο πέρα και θα θέσει περαιτέρω στόχους που θα ωφελήσουν τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία. Όσο για το 4X, αυτό υποδεικνύει πως είναι ένα crossover SUV μεσαίου μεγέθους, αντίστοιχου του RAV4.
Η σειρά bZ θα αποτελέσει μία νέα «οικογένεια» κάτω από την ομπρέλα της Toyota, και το μοντέλο που έχουμε μπροστά μας, το bZ4X είναι το πρώτο μέλος της, το οποίο μάλιστα εγκαινιάζει και την ολοκαίνουργια πλατφόρμα eTNGA, η οποία έχει εξελιχθεί με γνώμονα  τη μέγιστη ευελιξία, μιας και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, διαφορετικών κατηγοριών, τόσο προσθιοκίνητα όσο και τετρακίνητα.

Η εταιρεία αποφάσισε να κάνει την παρουσίαση του Toyota bZ4X στην Κοπεγχάγη. Αυτή η επιλογή δεν έγινε τυχαία, μιας και η πρωτεύουσα της Δανίας είναι ιδιαίτερα φιλική στα ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα, κατά την παραμονή μας εκεί, παρατηρήσαμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των taxi ήταν ηλεκτρικά, ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα που περνούσαν δίπλα μας είχαν το γνώριμο ήσυχο «βουητό» που χαρακτηρίζει τα ηλεκτροκίνητα και τα plug-in υβριδικά οχήματα.

Δυναμική και φουτουριστική η εμφάνιση του Toyota bZ4X, με έντονες ακμές




Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σε λίγο, όμως. Πρώτα, ας περιεργαστούμε το νέο Toyota, που διαθέτει εμφάνιση που μας «ιντριγκάρει ». Εξωτερικά, το αμάξωμα διακατέχεται από έντονες ακμές και νευρώσεις, σαν να είναι λαξεμένο από κάποιο τεχνίτη. Ο εμπρόσθιος πρόβολος είναι αρκετά μυτερός, με τραπεζοειδή σχεδιασμό, ακολουθώντας την τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία της Toyota, ενώ τα φανάρια είναι λεπτά και τοποθετημένα ψηλά, δημιουργώντας ένα φουτουριστικό και δυναμικό σύνολο. Στο πλάι του Toyota bZ4X, οι μυώδεις επιφάνειες έχουν την τιμητική τους, ενώ η έντονα κεκλιμένη τρίτη κολώνα δίνει έμφαση στο sport στοιχείο.

Το πίσω μέρος είναι αντίστοιχα μοντέρνο, με τα τραπεζοειδή σχήματα να ακολουθούν το μοτίβο που βλέπουμε εμπρός. Τα φωτιστικά σώματα είναι μακρόστενα και ενώνονται στο κέντρο, δημιουργώντας μία χαρακτηριστική, φωτεινή υπογραφή στο σκοτάδι. Ακριβώς από πάνω τους, μία διακριτική αεροτομή τύπου ducktail συμπληρώνει όμορφα τη δεύτερη που βρίσκεται ψηλά στο τελείωμα της οροφής και είναι διαιρούμενη.

Ο «περιπετειώδης» χαρακτήρας του Toyota bZ4X (σε crossover SUV αναφερόμαστε άλλωστε) εντείνεται από τα μαύρα τμήματα που βρίσκονται περιμετρικά του αμαξώματος, όπως το κάτω μέρος των προφυλακτήρων, τα μεγάλα side skirts και τα γωνιώδη πρόσθετα στα φτερά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε