Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τροχαία: Μάθημα τοποθέτησης αλυσίδων στους Δήμους

Τροχαία: Μάθημα τοποθέτησης αλυσίδων στους Δήμους

4/10/2022

Από τις 1η Οκτωβρίου είναι γνωστό πως κάθε όχημα υποχρεούται να εφοδιάζεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και για το λόγο αυτό, η πολιτεία σε συνδυασμό με την τροχαία θα παρέχουν δωρεάν μαθήματα τοποθέτησης για να είναι προετοιμασμένοι οι πολίτες.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα κάνει φροντιστήρια... αλυσίδων!

Η πολιτεία ετοιμάζει δράσεις επιμόρφωσης για την εκμάθηση της τοποθέτησης και αφαίρεσης των αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς, όπως προανήγγειλε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας το περασμένο Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Από 1η Οκτώβρη έως Απρίλη υποχρεωτικές οι αλυσίδες

Ο Υφυπουργός τόνισε πως από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, όταν βγαίνουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και των Διευθύνσεων της Τροχαίας για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων μέσων, κάθε αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με αυτά, όπως ακριβώς ορίζεται από το άρθρο 52 του ΚΟΚ. Στη συνέχεια όμως, ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε πως υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που δε γνωρίζουν πώς να τοποθετήσουν τα εν λόγω αντιολισθητικά μέσα και για αυτά, το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
 

Θα κάνουν μαθήματα τοποθέτησης αλυσίδων

 «Προβλέψαμε οι υποψήφιοι οδηγοί, στις σχολές οδηγών, να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στο να βάζουν και να βγάζουν αλυσίδες και το δεύτερο που είναι σημαντικό και το ανακοινώνω πρώτη φορά σήμερα είναι ότι ξεκινούν διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Δήμους. Η πρώτη θα γίνει στο Δήμο Γλυφάδας. Θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Θα γίνει στην Κοζάνη. Όπου η τροχαία μαζί με τα συνεργεία ή τα ΚΤΕΟ ή ακόμη και εταιρίες που προθυμοποιούνται, θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να τους εκπαιδεύουν πως μπαίνουν και πως βγαίνουν οι αλυσίδες», σχολίασε ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε