Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
VW Golf 1,4 GTE: «Πριζάτες» επιδόσεις, κατανάλωση παπιού
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW Golf 1,4 GTE: «Πριζάτες» επιδόσεις, κατανάλωση παπιού

Διαβάστηκε από 14600 αναγνώστες - 22/9/2022

Το VW Golf GTE είναι ένα GTI που μπαίνει στην πρίζα, με 245 ίππους, 0-100 χλμ/ώρα σε 6,7 δλ και κατανάλωση μόλις 6 λτ/100 χλμ.

Το VW Golf δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Από το 1974 που έκανε την εμφάνιση του έχει πουλήσει πάνω 35 εκατομμύρια αντίτυπα και πλέον βρίσκεται στην 8η γενιά του και στη 2η όσο αφορά τη Plug-in τεχνολογία. Εθισμένη στις γρήγορες και επιτυχημένες GTI εκδόσεις  του μοντέλου, η VW δεν θα μπορούσε να μην επενδύσει και σε ένα γρήγορο υβριδικό Golf. Έτσι το 2014 παρουσίασε για πρώτη φορά το Golf GTE (Grand Turismo Electric) με 204 ίππους. Πλέον στη νέα του γενιά έρχεται με 245 ίππους και γεμάτο τεχνολογία.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Τα λογότυπα και η θύρα φόρτισης ξεχωρίζει την GTE έκδοση


Από σχεδιαστική άποψης, το VW Golf GTE δεν διαφέρει ουσιαστικά από τη GTI έκδοση, εκτός από μερικές διακριτικές πινελιές, όπως  η θύρα φόρτισης στο εμπρός αριστερό φτερό, τα λογότυπα GTE και η μπλε λωρίδα στο  πάνω μέρος της μάσκας. Εκτός από αυτές τις μικροαλλαγές, το μοντέλο φέρει την ίδια δυναμική σχεδίαση με τα βενζινοκίνητα «αδέρφια» του, με τους προβολείς IQ.LIGHT LED matrix και τους  προβολείς ομίχλης LED με σχεδίαση 5 κυψελών (προαιρετικός εξοπλισμός) να δημιουργούν έναν εντυπωσιακό εμπρός πρόβολο. Η πίσω αεροτομή, ο επιχρωμιωμένος διαχύτης, οι κόκκινες δαγκάνες και οι μεγάλες ζάντες (17 ή 18 ιντσών) ολοκληρώνουν την εικόνα του μοντέλου.

Εσωτερικό με GTI στοιχεία στο Golf GTE


Η καμπίνα του GTE χαρακτηρίζεται από την ποιότητα και στιβαρότητα που διατρέχει τη γερμανική εταιρία. Με υλικά από το πάνω ράφι και άψογο φινίρισμα, το οδηγοκεντρικό εσωτερικό θυμίζει έντονα το GTI, έχοντας δανειστεί αρκετά στοιχεία του, όπως τα sport καθίσματα που προσφέρουν εξαιρετική στήριξη κι άνεση. Το πολυλειτουργικό τιμόνι είναι δερμάτινο, με χοντρή στεφάνι για δυνατό grip και διακόπτες αφής. Ο πραγματικός πρωταγωνιστής όμως είναι το Innovision Cockpit σύστημα, που αποτελείται από το ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit Pro 10 ιντσών, απόλυτα εναρμονισμένος στην υβριδική φιλοσοφία του μοντέλου και το σύστημα πλοήγησης «Discover Pro» 10,25 ιντσών. Η βασική έκδοση του GTE εφοδιάζεται και με Head-Up Display υψηλής ευκρίνειας κι αισθητικής. Πίσω θα κάτσουν άνετα 2 ενήλικες επιβάτες έχοντας αρκετό κενό ανάμεσα τους, με το χώρο για τα γόνατα και το κεφάλι να μην προβληματίζουν, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 272 λίτρα (374 λίτρα στη GTI έκδοση).

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε