Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
VW: Οι κατασκευαστές δεν είναι έτοιμοι για την ηλεκτρική μετάβαση

VW: Οι κατασκευαστές δεν είναι έτοιμοι για την ηλεκτρική μετάβαση

10/5/2022

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ισχυρότερου άντρα της Volkswagen, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και η παγκόσμια αγορά δεν είναι ακόμα έτοιμες για την ολοκληρωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, παρόλο που ο γερμανικός κολοσσός έχει επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά!

«Νωρίς για All-in στα ηλεκτρικά»

Η Volkswagen είναι μία από τις εταιρείες που έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα για την διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ δεν έχει σταματήσει τις εκατομμύρια επενδύσεις στην ανάπτυξη και στην εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης. Παρόλα αυτά, σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, σημείωσε πως είναι αρκετά νωρίς για τον ευρύτερο χώρο της αυτοκίνησης να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα στην ολοκληρωτική ηλεκτροκίνηση.

Αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση, όχι όμως και οι υποδομές

Σε πρόσφατες δηλώσεις του Diess στη σύνοδο κορυφής Future of the Car των Financial Times, τόνισε ότι το ζήτημα δεν έχει σχέση με τη ζήτηση της αγοράς αφού αυτή είναι όλο και υψηλότερη, αλλά με τις υποδομές που υποστηρίζουν την κατασκευή και την χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι τελευταίες, ως γνωστόν αλλά και σύμφωνα με τον Diess, υστερούν κατά πολύ σε ταχύτητα εξέλιξης και ανάπτυξης σε σύγκριση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Ο πελάτης χρειάζεται υποδομές για να ζήσει με τα ηλεκτρικά»

Μερικές από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του Diess, «Απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις και χρόνος για να επιτευχθεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Χρειαζόμαστε τα εργοστάσια να τροποποιηθούν ή να κατασκευαστούν καινούργια, να παράγουμε μπαταρίες αλλά και να οικοδομήσουμε μια ασφαλή, βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού. Ο πελάτης χρειάζεται τη σωστή υποδομή για να ζήσει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε