Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

VW: Το Golf δεν είναι ούτε Focus, ούτε Megane..

29/5/2019

O επικεφαλής του «R» τμήματος της VW, ξεχώρισε την έκδοση του νέου Golf R από τον ανταγωνισμό του, και αποκάλυψε ποιες τεχνολογίες θα λείπουν από το performance μοντέλο της Γερμανικής βιομηχανίας, απογοητεύοντας το κοινό..

Mε την 8η γενιά του Volkswagen Golf να παρουσιάζεται τον Οκτώβριο στην Φρανκφούρτη, έχουν ήδη αρχίσει να φουντώνουν οι φήμες για το τι πρέπει να περιμένουμε στην R έκδοση υψηλών επιδόσεων του Γερμανικού μικρομεσαίου. Από την πλευρά του, το μεγάλο αφεντικό του R τμήματος της VW, κ. Jost Capito, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για την πιθανότητα να έχει το Golf R, drift mode, ακολουθώντας το παράδειγμα του Focus RS Mk3, για την ανάπτυξη του οποίου ήταν ο ίδιος υπεύθυνος: «Το Focus RS είναι εξοπλισμένο για τα πάντα. Το Drift mode είναι αποτέλεσμα των συστημάτων που χρησιμοποιούν. Δεν είναι όμως για εμάς».



Εκτός από αυτό το mode, το νέο VW Golf R δεν θα έχει ούτε σύστημα τετραδιεύθυνσης, όπως το Μegane RS, αφού ο Capito θεωρεί πως «κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο για ένα αυτοκίνητο στο μέγεθος του Golf».
Ακόμα, ξεκαθαρίστηκε, πλέον, πως η ισχύς του VW Golf θα παραμείνει λίγο πάνω από τα 300 άλογα αλλά δεν θα φτάσει σε καμιά περίπτωση τους 400 ίππους αφού, σύμφωνα με τον Capito, κάτι τέτοιο θα το έκανε πολύ ακριβό και η τιμή του θα εκτοξευόταν πάνω από τα 50.000 ευρώ που έχει βάλει ως όριο η VW. Θεωρείται σίγουρο πάντως πως το νέο Golf R θα είναι ελαφρώς πιο γρήγορο και ισχυρό από το τωρινό.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις