Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Volkswagen ID. Aero: Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Volkswagen ID. Aero: Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα

20/9/2022

Το Volkswagen Arteon φτάνει στο τέλος της θητείας του παραδίδοντας τα σκήπτρα στο VW ID.Aero, το μεγάλο ηλεκτρικό σεντάν που θα κάτσει στην κορυφή της γκάμας της.

Ετοιμάζεται το Volkswagen ID. Aero

Μετά από 6 χρόνια καριέρας, το Volkswagen Arteon εγκαταλείπει την ενεργό δράση, με το ηλεκτρικό ID.Aero να το αντικαθιστά, με τη γερμανική φίρμα να το χαρακτηρίζει ήδη ως ηλεκτρική «ναυαρχίδα».
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το Arteon δίνει τη θέση του στο ID. Aero

Το Arteon το γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2017, αντικαθιστώντας το CC, χωρίς όμως η εμπορική του πορεία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του γερμανικού ομίλου. Παρόλα αυτά, η Volkswagen δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα μεγάλα sedan, υποστηρίζοντας πως ακόμα υπάρχει μεγάλο κοινό σε αυτή την κατηγορία. Με τους νέους αυστηρότερους κανονισμούς Euro 7 και  την απαγόρευση των πωλήσεων κινητήρων εσωτερικής καύσης να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, η επόμενη κορυφαία μπερλίνα θα είναι ηλεκτρική.
 

Μπαταρία μεγέθους 77 kWh και αυτονομία 650 χλμ.

Το VW ID.Aero είχε κάνει την εμφάνισή του πριν λίγο καιρό με τη μορφή πρωτότυπου, έχοντας μία αεροδυναμική σχεδίαση και στοιχεία από την φιλοσοφία της οικογένειας ID. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ηλεκτρικό μοντέλο διέθετε μία μπαταρία μεγέθους 77 kWh που προσφέρει αυτονομία 650 χλμ. Η ηλεκτρική σεντάν θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο 2023, ενώ στα τέλη της ίδιας χρονιάς αναμένεται να μπει στην παραγωγή.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε