Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Xiaomi: Έτοιμο το πρωτότυπο αυτοκίνητό της
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Xiaomi: Έτοιμο το πρωτότυπο αυτοκίνητό της

4/10/2022

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας επιβεβαίωσε τις φήμες που τον θέλουν να εισχωρεί σε αχαρτογράφητες για αυτόν περιοχές, αφού ολοκλήρωσε το πρωτότυπό της και προχωράει σε δοκιμές εξέλιξης με το ηλεκτρικό μοντέλο να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Ολοκληρώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με όσα «γράφει» ο κινεζικός Τύπος, η κατασκευή του πρωτότυπου ολοκληρώθηκε μετά από χρόνια σχεδιασμού στις 28 Σεπτεμβρίου του 2022, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο η εταιρεία.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Επένδυση 10 δισεκ. δολαρίων

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi αλλά και το πρώτο βήμα της στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αξιοποιώντας μία επένδυση 10 δισεκ. δολαρίων. Με την αυτοκίνηση πλέον να κινείται σε «ηλεκτρικά» μονοπάτια, o ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Lei Jun, ισχυρίζεται πως μία τέτοια κίνηση από πλευράς εταιρείας σχεδόν «επιβάλλεται». Εκτός της επένδυσης – μαμούθ, στο project εργάζονται περισσότεροι από 1.000 άτομα της εταιρείας, ενώ επόμενο βήμα, αποτελεί η κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου παραγωγής 300.000 αυτοκινήτων το χρόνο.
 

144 πρωτότυπα δοκιμάζονται στους δρόμους της Κίνας

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, η Xiaomi δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα από τα δημοσιεύματα, αλλά ο Lei Jun στο παρελθόν, είχε αναφέρει πως δοκιμάζονται ήδη τα προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που θα έχει το ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής που θα μπει στην παραγωγή το 2024. Στις δοκιμές αυτές, συμμετέχουν 144 δοκιμαστικά πρωτότυπα διασκορπισμένα σε όλους τους δημόσιους δρόμους της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων, μερικών BMW Σειράς 5 και BYD Han εξοπλισμένα με προηγμένους αισθητήρες και ραντάρ LiDAR.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε