Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Υδρογονοκίνητο και από την Land Rover!

15/6/2021

Μία εναλλακτική έκδοση Land Rover Defender ετοιμάζει η βρετανική μάρκα που δουλεύει σε project κίνησης με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Η ανάγκη περιορισμού των αέριων ρύπων στρέφει τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε εναλλακτικούς τρόπους κίνησης. Μπορεί η ηλεκτρική ενέργεια να αποτελεί βασική πρόταση, ωστόσο στο «τραπέζι» υπάρχουν και άλλες λύσεις οι οποίες υιοθετούνται ολοένα και συχνότερα.

Μία από αυτές είναι οι κυψέλες υδρογόνου, το καύσιμο που έχουμε συναντήσει σε ορισμένα μοντέλα (Toyota Mirai, Honda Clarity) και που θα το συναντήσουμε τα επόμενα χρόνια και στο Land Rover Defender. Ο βρετανικός όμιλος της Jaguar Land Rover έχει ξεκινήσει το Project Zeus και με κρατική χρηματοδότηση φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα μηδενικών ρύπων αυτοκίνητο.  

«Γνωρίζουμε ότι το υδρογόνο μπορεί να διαδραματίσει μελλοντικά ρόλο σε ολόκληρη την βιομηχανία των μετακινήσεων. Μαζί με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα είναι μία πρόσθετη λύση αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών ρύπων, και παράλληλα με ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, προσφέρε» τόνισε ο Ralph Clague, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος για λογαριασμό της Jaguar Land Rover. 

Στόχος της βρετανικής μάρκας είναι εκμηδενίσει τις εκπομπές αέριων ρύπων από τα αυτοκίνητά της μέχρι το 2036. Οι κυψέλες υδρογόνου θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ισχυρό όπλο προς την κατεύθυνση αυτή, με την Land Rover να προβλέπει ότι μέχρι το 2030 θα κυκλοφορούν πάνω από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα υδρογόνου και περισσότεροι από 10.000 σταθμοί ανεφοδιασμού.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις