Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ζούμε 25 χρόνια ολόκληρα χρόνια, μαζί με RS μοντέλα

16/7/2019

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 25 χρόνια ολόκληρα έχουν περάσει από την κυκλοφορία του πρώτου Audi RS. Αυτή ήταν και η αρχή μιας ιστορίας γεμάτη από επιτυχίες, που κανείς δεν είχε φανταστεί την εξέλιξη της...

Από τότε που κυκλοφόρησε το θρυλικό RS2 Avant μέχρι σήμερα, η Audi Sport GmbH, πρώην quattro GmbH, έχει παρουσιάσει συνολικά 25 μοντέλα RS. Το 2019, παρουσιάζονται άλλα έξι, εκ των οποίων τα δύο είναι εντελώς νέες προσθήκες στην RS γκάμα της μάρκας.

Τα γράμματα "RS" αντιπροσωπεύουν μια φιλοσοφία που έχει ως οδηγό την συνεχή αναζήτηση για κορυφαία απόδοση και τελειότητα. "Κάθε μοντέλο RS εκφράζει το πάθος που θέτουμε για την ανάπτυξη των αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης", δήλωσε ο Oliver Hoffmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH.  Τα μοντέλα RS αντιπροσωπεύουν ακόμη την υψηλή απόδοση, το κύρος και την αποκλειστικότητα στο όριο του τεχνικά εφικτού χωρίς καμιά απώλεια καθημερινής χρηστικότητας. Πολλά από αυτά είναι οι πρωτοπόροι στην κατηγορία τους και φέρουν πάνω τους μεγάλες καινοτομίες.



Η ίδια η Audi θεωρεί πως υπάρχουν 5 σημεία σταθμοί στην ιστορία των RS μοντέλων της. Το πρώτο είναι, όπως είπαμε, το έτος 1994 όταν λανσαρίστηκε το  Audi RS2 Avant των 315 ίππων ενώ το δεύτερο ήρθε 5 χρόνια αργότερα με το  Audi RS4 Avant. Το μοντέλο είχε κάτω από το καπό του τον V6 κινητήρα 2,7 λίτρων του S4 αλλά σε συνεργασία με την Cosworth, έλαβαν χώρα μια σειρά από αναβαθμίσεις στο μοτέρ που ανέβασαν την απόδοση του συνόλου από τα 265 στα 380 άλογα. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και για την δεύτερη γενιά του μοντέλου και τον πρωτοποριακό V8 κινητήρα του.

Το 2008 η Audi παρουσίασε το RS6 Avant, ένα αυτοκίνητο με V10 κινητήρα που χρησιμοποιήθηκε ευρέως για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της μάρκας. Η απόδοσή του έφτανε τα 580 άλογα και τα 650 Nm ροπής και χρησιμοποιούσε τεχνολογία που μπορούμε να συναντήσουμε ακόμα και σήμερα στο τωρινό R8. To 2011, το RS3 Sportback με τα 340 άλογα έφερε την RS φιλοσοφία στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων ενώ το 2013, το RS Q3, η ίδια φιλοσοφία μπήκε για πρώτη φορά στην κατηγορία των SUV.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις