Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 ώρες ταξίδι & πονάς παντού; Και όμως δεν γέρασες!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

2 ώρες ταξίδι & πονάς παντού; Και όμως δεν γέρασες!

22/12/2022

Δείτε 5 πράγματα που θα σας εξασφαλίσουν ξεκούραστα και ασφαλή ταξίδια, χωρίς να ταλαιπωρείτε το σώμα σας!

Πονάς; Φταίει ο τρόπος που κάθεσαι!

Η πολύωρη οδήγηση απειλεί την μέση, αλλά και τον αυχένα, αν ο οδηγός δεν κάθεται σωστά. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ξέρεις για τη σωστή στάση του σώματος, ώστε να αποφύγεις τους πόνους  και να έχεις ξεκούραστα ταξίδια. Σε κάθε περίπτωση τα συχνά διαλείμματα για ξεκούραση και διατάσεις είναι απαραίτητα. Μην κάνεις τον «μάγκα» με σερί οδήγηση 6 και πλέον ωρών. Αργά η γρήγορα θα το βρεις μπροστά σου ή μάλλον πίσω σου… Στη μέση!


1. Ρύθμισε κατάλληλα το ύψος του καθίσματος

1. Ρύθμισε κατάλληλα το ύψος του καθίσματος

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ρύθμισε κατάλληλα το ύψος του καθίσματος

Οι μηροί σου θα πρέπει να είναι όσο παράλληλα γίνεται στο πάτωμα, όσο το ίδιο το κάθισμα επιτρέπει, και όπου είναι δυνατόν προσπάθησε να έχεις τους γοφούς ψηλότερα από τα γόνατα. Θα πρέπει  επίσης να ρυθμίσεις τη στήριξη των μηρών (αν προσφέρει κάτι τέτοιο το κάθισμα) ώστε να εξασφαλίσεις πως η μέγιστη δυνατή επιφάνεια τους είναι σε επαφή με το κάθισμα. Σε καμία περίπτωση οι ώμοι δεν πρέπει να γέρνουν προς τα μπροστά.  Πάντα φυσικά φροντίζεις ώστε όταν πατάς τέρμα τα πεντάλ, τα γόνατα να σχηματίζουν γωνία και να μην είναι εντελώς τεντωμένα.

Ο κανόνας των 110 μοιρών

Φέρε την πλάτη του καθίσματος ώστε να είναι εντελώς κάθετη σε σχέση με το έδρανο του καθίσματος. Μετά όμως ρίξε την λίγο πίσω μέχρι να νιώσεις άνετα, αλλά ταυτόχρονα να διατηρείται μια γωνία 110 μοιρών μεταξύ της μέσης και των μηρών σου. Αυτή η γωνία είναι πιο άνετη για τη μέση. Πιο κάθετη ευνοεί τη σπορ οδήγηση, αλλά συνεχής χρήση θα επιβαρύνει τη μέση του οδηγού και πιθανότατα θα επιφέρει πόνους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε