Μπορεί η νέα Toyota Supra να νικήσει τα ηλεκτρικά? [video]

11/9/2019

Οι συζητήσεις για τις επιδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, (ειδικά στα πρώτα 400 μέτρα) είναι στο επίκεντρο όλων των petrolheads το τελευταίο διάστημα. Διθύραμβοι γράφονται καθημερινά από όλα τα μέσα, αλλά και τους ιδιοκτήτες των μοντέλων. Τι λένε όμως οι φίλοι των Γιαπωνέζικων? Μπορεί η νέα Toyota Supra να τους «κλείσει» το στόμα?

 
 
Είναι γεγονός πως η βάση σχεδίασης και κατασκευής των ηλεκτρικών μοντέλων έχει ενθουσιάσει μεγάλο μέρος των οδηγών αυτοκινήτου. Ένας από τους πρώτους μύθους που κατάφερε να σπάσει η ηλεκτροκίνηση, είναι αυτός των επιδόσεων. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν πως τα ηλεκτρικά μοντέλα θα ήταν εξωφρενικά αργά και πως δεν θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του κοινού που ήθελε επιδόσεις. Η αλήθεια ήταν υπέρ των ηλεκτροκίνητων, αφού η σχεδίαση τους, εξέπληξε πολλούς. Πλέον όλοι ξέρουν πως μπορούν να εκμεταλλευτούν την δύναμη τους από το πρώτο κιόλας πάτημα του γκαζιού.
 

Ο οπαδισμός στον χώρο του αυτοκινήτου όμως, είχε τις αντιρρήσεις του. Οι φίλοι των Γιαπωνέζικων αυτοκινήτων υποστήριζαν που ένα supercar από την χώρα του Ανατέλλοντος ηλίου μπορεί να κοντράρει αυτές τις επιδόσεις, ακόμα και στα πρώτα μέτρα. Το νέο Toyota Supra τέθηκε αντιμέτωπο με 3 τετρακίνητα ηλεκτρικά μοντέλα (Tesla Model 3 Vs Jaguar I-Pace Vs Audi e-tron). Ήρθε λοιπόν η ώρα κάποια στόματα να κλείσουν…