Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Saxo ή Hayabusa? Ιδού το ερώτημα (+video)

28/2/2019

Αποτελεί σίγουρα το πιο «ανώμαλο» αυτοκίνητο αναβάσεων που έχεις δει ποτέ! Πισωκίνητο, κεντρομήχανο, με turbo μοτέρ από Hayabusa και βάρος μόνο 600 κιλά. Υποψιάζεσαι τι κάνει στον δρόμο?

Σαν άλλος «Φρανκεστάιν», ένα Citroen Saxo (ο Θεός να το κάνει…) της Ισπανικής εταιρίας Outed Racing, γαζώνει στην κυριολεξία σε κάθε ανάβαση που παίρνει μέρος. Στο πολύ γνωστό Γαλλικό πυραυλάκι δεν έχει μείνει πια τίποτα γνήσιο εκτός από την οροφή, αφού τα κομμάτια φανοποιείας έχουν όλα αλλαχτεί με κομμάτια carbon και αλουμινίου, με σκοπό να μειωθεί απίστευτα το βάρος του ανώμαλου αγωνιστικού. Το αδυνάτισμα είχε αντίκρισμα, αφού το Saxo έφτασε αισίως τα 600 κιλά συνολικού βάρους.

Το ιδιαίτερο αυτό project έχει ως καρδιά του, έναν turbo κινητήρα της Suzuki Hayabusa, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος και κεντρικά, και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα! Ναι, στον πίσω άξονα… Στο δυναμόμετρο και με χαμηλή πίεση, το SaxoBusa βγάζει 350 τουρμπάτους ίππους, με δυνατότητα να φτάσει ακόμα και στους 500, με υψηλότερη πίεση.
Enjoy..
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις