Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
TOP 5: Οι πιο γρήγορες Mercedes-AMG παραγωγής
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

TOP 5: Οι πιο γρήγορες Mercedes-AMG παραγωγής

Διαβάστηκε από 8138 αναγνώστες - 5/11/2022

Τα AMG μοντέλα της Mercedes είναι συνώνυμα της πολυτέλειας σε συνδυασμό με τις ακραίες επιδόσεις. Παρουσιάζουμε τις 5 γρηγορότερες Mercedes που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα, με την πιο αργή να ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα μέσα σε... 4 δευτερόλεπτα.

Η Mercedes αποτελεί συνώνυμο της πολυτέλειας, αλλά όταν δίπλα υπάρχει το λογότυπο της AMG, τότε η ποιότητα και η χλιδή συνδυάζονται με καταιγιστικές επιδόσεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η ιστορία της AMG πηγαίνει αρκετά πίσω στο παρελθόν, και φτάνει στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Εκείνη την περίοδο η Mercedes είχε αποχωρήσει από τους αγώνες αυτοκινήτου, και 2 μηχανολόγοι της εταιρείας αποφάσισαν να ιδρύσουν την δική τους εταιρεία.
Οι δύο μηχανολόγοι ονομάζονταν Hans Werner Aufrecht and Erhard Melcher. Ο κύριος Aufrecht καταγόταν από την πόλη Grossaspach της νοτιοδυτικής Γερμανίας.
Aufrecht, Melcher και Grossaspach είναι οι 3 λέξεις που οδήγησαν στη δημιουργία του θρυλικού αρκτικόλεξου. Σε όλα τα χρόνια που πέρασαν η AMG συνέβαλλε στη δημιουργία πολλών ισχυρών Mercedes, ενώ το 1993 οι 2 εταιρείες ξεκίνησαν να συνεργάζονται επίσημα. Το 1999, η Daimler απέκτησε το 51% της ιδιοκτησίας της AMG, και στην 1η Ιανουαρίου 2005, ο Aufrecht πούλησε το υπόλοιπο μερίδιο στη Daimler.
Ποια είναι τα γρηγορότερα μοντέλα της τρέχουσας γκάμας; Σε ποια αυτοκίνητα θα πιστεύεις πως έχασες το στομάχι σου, και θα ψάχνεις να το βρεις στο πορτ-μπαγκάζ;
Ας δούμε την πιο γρήγορη πεντάδα, ξεκινώντας από το τέλος!




Η Mercedes-AMG CLA 45 S 4matic+ θέλει 4 δευτερόλεπτα για το 0-100

Η Mercedes-AMG CLA 45 S 4matic+ είναι η κορυφαία έκδοση της CLA. Πίσω από την κομψή εμφάνιση και την εκλεπτυσμένη αισθητική κρύβονται εκρηκτικές επιδόσεις, χάρη στα 421 άλογα που αποδίδει ο δίλιτρος turbo κινητήρας. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.
Το μοντέλο εκτοξεύεται από στάση στα 100 χλμ/ώρα μέσα σε 4 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

Εξωτερικά, η Mercedes-AMG CLA 45 S 4matic+ ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στους μεγάλους αεραγωγούς του μπροστινού προφυλακτήρα και την γρίλια της AMG, καθώς και τον διαχύτη με τις 4 απολήξεις της εξάτμισης πίσω. Την πόρτα του πορτ-μπαγκάζ κοσμεί μία διακριτική αεροτομή, ενώ στο εσωτερικό, το τιμόνι με την κόκκινη γραμμή στο κέντρο βάζει τον οδηγό στο νόημα, ενώ το σύστημα MBUX που διαθέτει σύστημα χρονομέτρησης γύρου και μετρητή g δείχνει πως το συγκεκριμένο όχημα κατασκευάστηκε για να κινείται όχι μόνο στο δρόμο, αλλά και στην πίστα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε