Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Τα καλύτερα ηλεκτρικά mini σε πραγματική αυτονομία (χλμ.)

Τα καλύτερα ηλεκτρικά mini σε πραγματική αυτονομία (χλμ.)

Τα 3 ηλεκτρικά mini με τη μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας

Διαβάστηκε από 1710 αναγνώστες - 14/3/2023

Τα mini ηλεκτρικά είναι εξαιρετικά για κίνηση στην πόλη, ενώ το γεγονός πως δεν θα τα αγοράσεις για ταξίδι μειώνουν αρκετά το άγχος αυτονομίας. Ανατρέξαμε στις μετρήσεις από τις δοκιμές μας και σας παρουσιάζουμε τα 3 καλύτερα ηλεκτρικά mini με βάση την εμβέλεια της μπαταρίας σε πραγματικό, μικτό κύκλο. Η τριάδα αποτελείται από τα Fiat 500e, Honda e και Smart EQ Fortwo.

TOP 3: Τα mini ηλεκτρικά που σε πηγαίνουν πιο μακριά

Τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι ιδανικά για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, αφού η κατανάλωση ρεύματος σε αστικό κύκλο είναι πολύ μικρή, μιας και το «σταμάτα-ξεκίνα» φορτίζει τη μπαταρία. Αν στο παραπάνω συνδυάσουμε τις μικρές διαστάσεις των mini  οχημάτων που κάνουν το παρκάρισμα «παιχνιδάκι», μπορούμε να συμπεράνουμε πως ένα ηλεκτροκίνητο mini είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος στην αστική «ζούγκλα». Επιπλέον, τα εν λόγω μοντέλα είναι πιο προσιτά σε σχέση με τα αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών, κάτι που καθιστά την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή.

Ποια είναι τα 3 mini που θα σε πάνε πιο μακριά με μία φόρτιση; Ανατρέξαμε στις  μετρήσεις των αυτοκινήτων που έχουμε δοκιμάσει, συγκρίναμε καταναλώσεις και αυτονομίες και σας παρουσιάζουμε την τελική τριάδα, η οποία αποτελείται από το Fiat 500e, το Honda e και το Smart EQ Fortwo. Ας δούμε την τελική κατάταξη.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αυτά είναι τα 3 ηλεκτρικά mini με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Μάρκα/Μοντέλο Τιμή-από Πραγματική Αυτονομία (χλμ.)
FIAT 500e 118 PS (42 kwh) 118ps 42 KWh   275
HONDA e Advance 154ps 35.5 KWh   170
SMART EQ FORTWO EQ COUPE 82ps 17.6 KWh   135

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Fiat 500e των 118 ίππων, το οποίο μπορεί να διανύσει 275 χιλιόμετρα σε πραγματικό μικτό κύκλο με μία μόνο φόρτιση. Αυτό οφείλεται στη μπαταρία 42 kWh, η οποία είναι η μεγαλύτερη της τριάδας.

Δεύτερο έρχεται το Honda e Advance, το οποίο έχει μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία 170 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο και παράλληλα έχει τον ισχυρότερο κινητήρα, μιας και αποδίδει 154 άλογα.

Η τριάδα ολοκληρώνεται με το Smart EQ Fortwo, το οποίο σε μικτό κύκλο οδήγησης διανύει 135 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Παράλληλα, το μοντέλο έχει τη χαμηλότερη τιμή αγοράς, και πιο συγκεκριμένα 21.129 ευρώ αν υπολογίσουμε την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά 2» που είναι αυτή τη στιγμή σε ισχύ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ηλεκτρική αυτονομία και των 3 μοντέλων είναι επαρκής για καθημερινές μετακινήσεις χωρίς άγχος, ενώ με χρήση αποκλειστικά στην πόλη, κατά την οποία η μπαταρία φορτίζει από το φρενάρισμα, η εμβέλεια της μπαταρίας αυξάνεται παραπάνω.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε