Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Απίστευτο: Η Hyundai ζητάει 104.000 ευρώ για αλλαγή κυψελών υδρογόνου
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Απίστευτο: Η Hyundai ζητάει 104.000 ευρώ για αλλαγή κυψελών υδρογόνου

30/8/2023

Πως θα σου φαινόταν να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με υδρογόνο που κάνει 50.200 ευρώ και μετά από 7 χρόνια να σου ζητάνε 104.000 ευρώ για να το επισκευάσεις κι εμμέσως πλην σαφώς να σου λένε ότι πρόκειται για ξεπερασμένη τεχνολογία; Ε, η Hyundai Γερμανίας το είπε σε ένα από τους πρώτους κατόχους ix35 FCEV και τον έστειλε «αδιάβαστο».

Τι δεν σας έχουν πει για το υδρογόνο

Το υδρογόνο θεωρείται από πολλούς η εναλλακτική επιλογή απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μιας και προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων όπως ο γρήγορος ανεφοδιασμός. Μάλιστα στο εξωτερικό αρκετοί καταναλωτές έχουν στραφεί σε αυτό το καύσιμο, ενώ υπάρχουν ήδη εταιρείες ταξί που ο στόλος του διαθέτει ένα σεβαστό αριθμό αυτοκίνητων που καίνε υδρογόνο.

Ένα από τους ανθρώπους που αποφάσισε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα θερμικά αυτοκίνητα και να αποκτήσει ένα μοντέλο τεχνολογικά καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον, ήταν κι ο Γερμανός επιχειρηματίας Till Westberg, ο οποίος το 2016 αγόρασε έναντι 50.200 ευρώ ένα Hyundai ix35 FCEV. Μάλιστα ήταν αρκετά ενθουσιασμένος με την αγορά του, μιας και το αυτοκίνητο επιτάχυνε γρήγορα, ήταν σχεδόν θόρυβο και είχε μια αυτονομία της τάξεως των 500 χλμ, που κάλυπτε τις καθημερινές του ανάγκες, εταιρικές και ιδιωτικές. Ταυτόχρονα δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει μια διαδρομή 114 χιλιόμετρων, μόνο και μόνο για να πάει στο πρατήριο ώστε να γεμίσει τις δεξαμενές του κορεάτικου μοντέλου, αφού τότε το δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου ήταν αρκετά περιορισμένο.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις