Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Οι Κορεάτες στρέφονται πιο άμεσα προς την ηλεκτροκίνηση

Οι Κορεάτες στρέφονται πιο άμεσα προς την ηλεκτροκίνηση

27/5/2024

Η Hyundai θέλει να προσπεράσει BYD και Tesla
Μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από το 2035
Μπροστάρηδες στον εξηλεκτρισμό με τα Hyundai Ionic
Ως το 2030, η Kia στοχεύει το 25% των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά

Η Hyundai θέλει να προσπεράσει BYD και Tesla

Από ό,τι φαίνεται, η Hyundai έχει θέσει ως στόχο για την επόμενη δεκαετία να έχει προσαρμοστεί τελείως στις επιταγές των καιρών, προγραμματίζοντας από τώρα πολύ ενεργά τον πλήρη εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων της. Μάλιστα έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά: Θέλει να εκτοπίσει το VW Group από την τρίτη θέση και να καθιερωθεί σε παγκόσμια κλίμακα στην πρώτη τριάδα των κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μαζί με τις BYD και Tesla. Μέσα στο 2022, η Tesla πούλησε περίπου 1,3 εκ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Hyundai δείχνει πως θέλει να υπερβεί αυτόν τον αριθμό, αφού δηλώνει πως στόχος της είναι να παράγει ετησίως 1,51 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μόνο στην Κορέα, και 3,64 εκ. παγκοσμίως. Επένδυση που θα της κοστίσει 18 δισ. δολάρια.
 

Μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη από το 2035

Η Hyundai είχε ήδη δεσμευτεί να παράγει αποκλειστικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ως το 2045. Για την ευρωπαϊκή αγορά, η κορεατική εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2035. Ακολούθως, θέλει ως το 2040 να πράξει το ίδιο σε όλες τις μεγάλες αγορές παγκοσμίως. Οι Κορεάτες έχουν επενδύσει και στην έρευνα για κατασκευή αποδοτικών κινητήρων υδρογόνου, ωστόσο ακόμη δεν έχουν αποκομίσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 

Μπροστάρηδες στον εξηλεκτρισμό με τα Hyundai Ionic

Η κορεατική εταιρεία έκανε τα πρώτα της αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση του εξηλεκτρισμού με τα Ionic 5 και Ionic 6. Τώρα υπόσχεται ότι ως το 2030, το Hyundai Motor Group (Hyundai, Kia, Genesis) θα έχει διαθέσιμα στη γκάμα της 31 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Υπενθυμίζουμε ότι η Hyundai σχεδιάζει να λανσάρει το Ionic 7 μέσα στο 2025.
 

Ως το 2030, η Kia στοχεύει το 25% των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά

Η Kia έχει στο παλμαρέ της πολύ αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, που σημαίνει ότι εξυπηρετεί και τις δύο ανάγκες ανάλογα με τη ζήτηση. Οι Κορεάτες επιθυμούν να έχουν διοχετεύσει στην αγορά 14 ηλεκτρικά οχήματα ως το 2027, αλλά και να επιτύχουν 1 εκ. ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ως το 2030. Αυτός ο αριθμός θα ισοδυναμεί με το 25% του στόχου των συνολικών πωλήσεών της. Ο στόχος των Κορεατών είναι αρκετά φιλόδοξος, ωστόσο φανερώνει σαφή διαφοροποίηση από τη στρατηγική αρκετών ανταγωνιστών, όπως οι Ιάπωνες, οι οποίοι δείχνουν να μην βιάζονται να στραφούν αποκλειστικά προς την ηλεκτροκίνηση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε