Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κάνοντας restart στο αυτοκίνητο

Κάνοντας restart στο αυτοκίνητο

Διαβάστηκε από 18174 αναγνώστες - 29/7/2022

Βήμα 5ο : Υγρά αυτοκινήτου

Κοινοποίησέ το »

Αμέσως μετά σειρά έχουν τα υγρά αυτοκινήτου. Ελέγξτε φρένων, ψυγείου, τιμονιού, ακόμα και υαλοκαθαριστήρων ( δεν αναφερόμαστε ξανά στου κινητήρα, καθώς ήταν το πρώτο μας βήμα). Ψυγείου, τιμονιού και υαλοκαθαριστήρων μπορείτε να συμπληρώσετε και μόνοι σας, ενώ φρένων καλύτερα να απευθυνθείτε σε ένα συνεργείο.
 
Βήμα 6ο : Καύσιμα


Όπως και το λάδι που χάνει τις ιδιότητες του με τον καιρό, έτσι και το καύσιμο, μειώνει την αναφλεξιμότητα του. Για αυτό καλύτερα να πάτε στο κοντινότερο βενζινάδικο και να φουλάρετε με το καλύτερο σε απόδοση καύσιμο που διαθέτει. Χρειάζεστε όσα περισσότερα οκτάνια από ένα καθαρό καύσιμο για να αναμειχθεί με το πρότερο που έχει καθίσει στο ρεζερβουάρ.
 
Βήμα 7ο : Φίλτρο καμπίνας


Η αντικατάσταση του οφείλει να γίνεται κάθε 15.000χλμ., ώστε ο αέρας στην καμπίνα να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται για τους επιβάτες. Όσο φυλαγμένο και να ήταν το αυτοκίνητο κατά την ακινητοποίηση του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φίλτρο να χρειάζεται αλλαγή. Ελέγξτε το και αν θεωρείτε πως είναι βρώμικο, αντικαταστήστε. Μάλιστα ίσως να είναι ευκαιρία να τοποθετήσετε ένα καλύτερης ποιότητας που κρατάς μακριά και τους αλλεργιογόνους παράγοντες.


Βήμα 8ο : Λίπανση μεντεσέδων


Όλες οι μεταλλικές ενώσεις του αυτοκινήτου χρειάζονται ένα μικρό φρεσκάρισμα. Προμηθευτείτε ένα σπρέι λευκού γράσου και ρίξτε σε μεντεσέδες και όπου μπορεί να υπάρχει τρίξιμο κατά την επαφή. Καλό θα ήταν να ρίξετε και μία ματιά στα λάστιχα των πορτών για να γνωρίζετε εάν υπάρχει αλλοίωση τους, καθώς και για αυτά υπάρχουν προϊόντα περιποίησης στην αγορά.